Jevnet 1700-tallsslott med jorden

Skulle rive uthus, tok slottet i samme slengen.

De 2500 innbyggerne i den lille byen Yvrac utenfor Bordeaux har alltid vært stolte over vinslottene sine, ikke minst det vakre Château de Bellevue.

Slottet ble nylig solgt til den russiske forretningsmannen Dimitry Stroskin, som lovet å bringe eiendommen tilbake til sin fordums glans. I den forbindelse fikk han tillatelse til å rive et lite uthus, skriver vinavisen.dk.

LES OGSÅ: Må betale erstatning til slottseierens uekte sønn

Et byggefirma gikk snart i gang med arbeidet, men en morgen våknet innbyggerne i Yvrac opp til et sørgelig syn. Der Château de Bellevue hadde stått siden tidlig på 1700-tallet, lå det nå bare jordhauger og knuste steinblokker. I løpet av to dager hadde bulldoserne jevnet det 1300 kvadratmeter store slottet med jorden.

Stroskin og Yvracs borgermester har begge uttrykt sjokk og vantro, og en undersøkelse av hendelsen er iverksatt.

Forsiden akkurat nå

Slik ble Barcelona et ølmekka

Når noe først får grep i Barcelona, så skjer det raskt. Øl er på kort tid blitt en av de hotteste trendene i verdensbyen. De nye bryggeriene innenfor bygrensene vender derfor blikket hjemover etter å ha gjort seg bemerket utenlands. Les hele saken

Herfra kommer det steinbra viner

Frankens gammelmodige flaskevalg til tross, er innholdet i de beste flaskene med silvaner og riesling noe av det fremste som produseres i Tyskland. Og de historiske “Steinweine” er fortsatt blant regionens beste. Les hele saken

Til toppen