Jobber hardt og tjener lite

Byfest og en god sommer kommer godt med for en hardt prøvet utelivsbransje i Lillestrøm.
Redaksjonen
17 Juni 2008 - 10:00

Det er ikke lett å tjene penger på utelivsbransjen i Lillestrøm. Romerikes Blad har sjekket omsetningen til 15 serveringssteder med en samlet omsetning i 2006 på 125 millioner kroner.
 
Det samlede resultatet er et underskudd på 3,6 millioner kroner.
 
Lav inntjening
Den største aktøren, Uteliv Romerike AS, tjener heller ikke fett. Selskapet driver Klimt, Jekyll and Hyde, Fryd, Republic og Sørensens i kulturhuskvartalet. Sistnevnte er overtatt i år.
 
Utestedene omsatte for 46 millioner i fjor, og selskapet satt igjen med 631 000 i overskudd.
 
Depper ikke
Daglig leder Stig Sandum depper imidlertid ikke.
 
- I år er det bare på Fryd vi ikke vil få et overskudd. På de andre stedene blir det pluss. Det er fordi vi kan utnytte stordriftsfordeler på innkjøp og administrasjon, og fordi vi kan bruke de ansatte flere steder, sier han.
 
Dyrt
- Det blir uforholdsmessig dyrt å drive bare ett utested. Jeg tror man må ha flere steder om man skal klare seg i Lillestrøm i dag, sier Sandum. Han sier at målet for Uteliv Romerike AS er 100 millioner i omsetning.
 
- Utfordringen rent driftsmessig er å få til en kombinasjonen av samkjøring på driftssiden og samtidig sørge for at utestedene framstår med forskjellige konsepter, sier medeier Ole Bjørn Dokken. Han sier det er uaktuelt å åpne enda flere serveringssteder.
 
- Nå er vi der vi ønsker å være og satser på å gjøre det vi gjør enda litt bedre, sier han.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør smaken av Norge til levevei - studiet for deg som vil jobbe med norsk tradisjonsdrikke

Fagskolen i Vikens utdanningstilbud Norsk tradisjonsdrikke som reiselivsprodukt er skredderskydd behovet til norsk reiseliv, og tar opp nye studenter i høst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her