Jonas B. Gundersen stengt

Mandals mest kjente utested er nå historie.
Redaksjonen
01 Mars 2010 - 22:00

Dørene er stengt, og selskapet Brødrene Tobiassen AS, som har drevet restauranten Jonas B. Gundersen i Mandal, har i dag, mandag meldt oppbud av selskapet til skifteretten i Kristiansand. Dette melder l-a.no.

Ingen vei utenom
Daglig leder Thorbjørn Tobiassen beklager restaurantens skjebne, men den økonomiske situasjonen for selskapet levner ingen annen utvei.

Tobiassen har gjennom selskapet Brødrene Tobiassen AS drevet Jonas B. Gundersen i Mandal siden han sammen med sin bror Otto overtok restauranten sommeren 2007. De ansatte ved bedriften ble orientert om konkursen på et personalmøte mandag ettermiddag.

Økt konkurranse
Tobiassen sier i en pressemelding at selskapet erkjenner at de kom inn i bransjen på et lite gunstig tidspunkt, og at de generelt har slitt med å nå de økonomiske målene som var nødvendige for å lykkes. Store investeringer og et høyt kostnadsnivå, kombinert med en betydelig forsterket konkurransesituasjon i markedet i Mandal, nevnes også som en medvirkende årsak.

- Finanskrisen har heller ikke akkurat «hjulpet» oss det siste halvannet året. Og i ettertid må jeg vel innse at jeg nok hadde for lite kjennskap til restaurantbransjen da jeg kom fra eiendomsbransjen i 2007, sier Tobiassen i meldingen.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her