Joran vant!

I den spennende finalen 9. juni mellom to friske amatørkokker var det Joran Tveterås som knepent gikk av med seieren.

Joran Tveterås fra Oslo og Jon Prestegården fra Tretten, ble av juryen plukket ut som de to finalistene i årets NM for amatørkokk.

I den nervepirrende finalen under årets Matstreif på Universitetsplassen i dag klarte hun og sin eminente medhjelper, Tina Jakobsen, å dra i land førstepremien.
 
Gourmeter i sin beste alder
En søvnløs natt med mange tanker om de herligste smaker ledet Joran Tveterås frem til oppskriften hun deltok - og vant med - i årets finale. Den 54 år gamle billedkunstneren og Art Directoren, har gjennom flere år gledet sine venner og familie på fire med en rekke spennende retter.
 
- Jeg ønsket å skape en rett som var balansert mellom det søte, syrlige, salte og kryddersterke og som hadde en god visuell presentasjon, sier Tveterås til Apéritif. Jeg fikk vite om konkurransen via Apéritif sine nyhetsbrev, og den kvelden var det ikke mulig å få sove - alle tankene mine gikk rundt konkurransen.
 
Tveterås sin innsendte oppskrift finner du nedenfor.
 
I finalen møtte Tveterås hard konkurranse fra den 32 år gamle Jon Prestegården.
 
Den unge sivilingeniøren er levende opptatt av mat og vin, noe den voksende familien vet å sette pris på.
 
- Denne oppskriften er en variant av en rett jeg har hatt stor suksess med tidligere, sier Prestegården. Byggryn er dessuten noe vi bruker altfor sjelden i dag.
 
Hans spennende bidrag, som til slutt altså ble nr. 2, finner du nedenfor.
 
Det ble en meget spennende finale mellom to meget gode amatørkokker på Universitetsplassen i Oslo. I år hadde de to finalistene med seg hver sin hjelpekokk - Stian Bøsterud fra Restaurant Klosteret, og  Tina Jakobsen kjøkkensjef på Restaurant Oro, med mange konkurranseseire bak seg.
Juryens sammensetning:
Juryen besto av Aase E. Jacobsen, ansvarlig redaktør for Apéritif, Oda Christensen, matfaglig spesialist fra Melk.no , og Harald Berger fra Gastronomisk Institutt.
 
Se de lekre oppskriftene til finalistene her:
 
Joran Tveterås: Kykkeli-couscous
Les mer om NM for amatørkokk her (klikk).
 
NM for amatørkokk 2007 ble arrangert av Apéritif i samarbeid med Melk.no, Matstreif, Lagostina og Electrolux.
 
 
Foto: Roger Kolbu m.fl.

Her følger alt du trenger å vite om konkurransen:
(Denne informasjonen finner du også i venstremenyen)

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen