Jubler for nye lokaler

Fylkestinget gir 170 millioner kroner til Askim- og Mysen videregående skoler. Kokkene jubler.
Redaksjonen
08 Desember 2008 - 09:00

Nå skal det bygges en ny fløy til restaurant- og matfaglinjen ved Mysen videregående skole.
 
- Dette er kjempegode nyheter, sier elevene ved restaurant- og matfaglinjen.
 
Stort behov
De forklarer at det er stort behov for nye lokaler.
 
- I dag har vi et lite kjøkken og gammelt utstyr. Det er virkelig på tide at det blir rustet opp, sier Kevin Mässebæk.
 
Han sier at elevene har vært spredt mellom flere lokaler den siste tiden.
 
- Jeg hadde min undervisning på Skrivegaarden en stund, og der var det utrolig dårlig plass. Dessuten måtte vi løpe opp og ned trapper hele dagen. Å samle alt på et sted høres ut som en veldig god idé, sier han.
 
Fornøyd
Også teamleder for restaurant og matfag, Åshild Ekseth, forklarer at det har vært behov for bedre plass og utstyr til de unge og lovende kokkene.
 
- Elevene vil dermed få muligheten til å forberede seg mer på det virkelige arbeidslivet. De bruker nok kun moderne utstyr på de fine restaurantene nå til dags, sier hun til smaalenene.no.
 
To kjøkken
Det vil bli to forskjellige kjøkken i den nye fløyen. Ett som er tilpasset matfag og ett til restaurantfaget.
 
- Det vil bli en mye mer proff utdanning nå, slår teamlederen fast.
 
Hun legger til at de også har strenge regler fra Mattilsynet om å opprettholde hygienen på kjøkkenet - noe som vil blitt lettere med nye og større lokaler.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her