Jul for enslige

For niende gang lager Kobbergryten kafé på Notodden jul for enslige.

- Det blir julemiddag og mineralvann, marsipankake og kransekake, frukt og smågodt. Det eneste som kreves av dem som kommer, er at de er edru, sier den danske kafédriveren og kokken Ingvard Fynholm til Varden.no.
 
Kronerulling
Siden 2000 har Fynholm tatt imot alkoholikere og andre rusmisbrukere, i tillegg til folk som føler seg ensomme når julen ringes inn.
 
Antallet har variert fra 8-10 til 20. I år trodde ikke dansken at det ble noe, men en igangsatt kronerulling fra ansatte ved Nav på Notodden sikrer juleselskapet og trolig også et nyttårsselskap.
 
Julegaver
- Jeg har hatt flere telefoner fra folk som har lurt på om det blir noe i år. Det har vært hyggelig å svare ja. Nå tar jeg imot presanger slik at gjestene også kan få seg en liten ekstra hilsen julekvelden. Butikkene i distriktet har vist positivitet og det meste er nå på plass, sier Fynholm.
 
I tillegg fikk Fynholm penger fra elevbedriften Fiesta De Celebtita ved Notodden videregående skole.
 
- Vi ble enige om at overskuddet skulle gis til Ingvar Fynholm som støtte til jule- og nyttårsmiddagen han holder for ensomme i byen. Det var full enighet om dette. Sammenkomstene på Kobbergryten er et veldig bra tiltak. Vi synes det er fint at noen tenker på disse menneskene og gjør noe for dem. Derfor har vi lyst til å bidra med penger til dette, sier eleven Marianne Tomren.
 
Elevene ga 4 000 kroner.
 
Ny kontrakt
Fynholm har akkurat tegnet en ny kontrakt om leie av lokalene på den gamle jernbanestasjonen fram til 2018.
 
- Planen er å fortsette driften. Det har vært travle dager nå før jul, selv om et par firmaer har avlyst julebordet på grunn av finanskrisen, sier han.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen