Drikke
Julegave i siste liten? Dette er virkelige godkjøp

Julegave i siste liten? Dette er virkelige godkjøp

En klassisk vin som også gir mye vin for pengene er ekstra hyggelig som julegave. Disse burde være mulig å få tak i fortsatt.
Aase E. Jacobsen
22 Desember 2014 - 00:00

Få Ukens vin som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Faren for ribbete polhyller er stor i disse dager selv om de ansatte jobber på spreng for å motvirke den økte pågangen. Disse to vinene burde være sikre kort om du er sent ute med vinjulegavene – eller gode viner til julehelgen.

Svært gunstig priset

Når det er jul, legger vi gjerne på noen tiere, både for mat og drikke. Burgundere er ikke hverdagsviner, det har de galopperende prisene sørget for, men disse to har klart å holde seg på et etter forholdene svært gunstig nivå.

Hva som skjer etter nyttår, når effekten av den svake kronekursen slår inn for fullt, er ikke godt å si. Noen viner vil få større påslag enn andre, litt avhengig av hvor godt den norske imortøren har sikret seg. Men at det lønner seg å handle vin på denne siden av årsskiftet er ganske sikkert.

Uansett er både den hvite Girardin Bourgogne Chardonnay Terroir Noble 2012 (10499)og den røde Girardin Bourgogne Terroir Noble Pinot Noir 2010 (91115)blant de rimeligste i sin kategori, og i tillegg solid vinvaluta.

Representative for området

Særlig hever den hvite seg over den sammensatte kategorien «bourgogne chardonnay», og det skyldes produsentens ekstremt gode håndlag med druen chardonnay.

Druene kommer fra vinmarken Les Riaux rett utenfor Puligny-Montrachets AOC-grenser i retning hovedveien (Route Nationale). Jordsmonnet har det for området typiske kalksteinsinnholdet, men er noe tyngre enn det «finere» Puligny-jorden. Like fullt evner Vincent Girardins vinmaker Eric Germain å lage en veldig representativ vin – og veldig god vinvaluta.

Den røde kommer fra parseller rundt Volnay og Pommard. Den har derfor litt av den robuste karakteren til Pommard og for så vidt til deler av Volnay.

Les mer om hva som kjennetegner det beste fra Volnay

Begge vinene er laget etter de samme prinsippene som Eric følger for den øvrige og langt dyrere Vincent Girardin-porteføljen.

Dette er hele porteføljen

Her er det kun naturgjær samtidig som prosessene i vinkjelleren styres av månefasene. Vinene modnes i 11-12 måneder i primært brukte 500 liters fat og for den hvite praktiseres omrøring av bunnfallet (batonnage) for økt kompleksitet og fedme.

 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som nyhetsbrev:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her