Kaffebrenneriet drar på landet

Kaffebrenneriet drar på landet

Mens Starbucks varsler kamp om byene, ekspanderer Kaffebrenneriet. Til Jessheim.
27 Mai 2013 - 17:19

Norges første kaffekjede har et godt grep om markedet for utekaffe i Oslo, men skjenker også bæringer i Asker og Sandvika. Nå har Kaffebrenneriet dratt lenger ut på landet – til Jessheim.

– Det er spennende å ferdes på nye marker, sier Steinar Paulsrud, en av gründerne til Kjedemagasinet.

Samtidig, på et av Oslos travleste steder, er en nykommer i det norske kaffemarkedet snart klar til å klippe snoren til det som skal bli selskapets norske flaggskip. Fra Oslo City skal Starbucks erobre Norge: I Trondheim, Bergen og Stavanger leter selskapet etter steder hvor mange mennesker passerer i løpet av en dag.

LES OGSÅ: Starbucks vil vestover

Starbucks-strategene vet nøyaktig hvor de vil, men mange av drømmestedene er allerede opptatt. Derfor vil de heller ikke røpe hvilke steder eller byer de sikler på – før de har sikret seg byttet, skriver Aftenposten.

– Målet er å bli markedsleder innen tre år, har Jens Ulltveit-Moe proklamert. Et av selskapene hans har fått jobben med å gjøre Starbucks til en suksess i Norge og Sverige.

Paulsrud i Kaffebrenneriet Norges største kaffebarkjede, Kaffebrenneriet, frykter ikke konkurransen fra Starbucks.

– Det er en kvalitet på kaffen i Oslo og Norge som det er vanskelig å konkurrere med. Norske kunder er veldig kvalitetsbevisste, sier han. Han tror likevel Starbucks vil bli en stor aktør.

– De vil bidra til at det blir solgt et større antall kaffedrikker i Norge og sørge for at flere unge begynner å drikke kaffe. Men det vil også være god plass til de eksisterende kjedene, tror Paulsrud.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her