Kaffekompaniet legges ned

Kaffekompaniet legges ned

- Gjestene er helt lamslått, sier styrelederen etter at Bergens første kaffebar har skrudd av espressomaskinen for godt.

En æra er over i Bergen. Onsdag kunngjorde Det lille Kaffekompaniet at 16 år i kaffen tjeneste er over.

– En brå og plutselig avgjørelse. Vi har hatt mange samtaler med sjokkerte stamgjester de siste dagene. Mange har nærmest vokst opp i lokalet, forteller styreleder Yvonne Dahl til bt.no.

LES OGSÅ: Starbucks har store planer for Norge

Dårlig økonomi er grunnen til at kaffebaren, som var Bergens første i 1996, har stengt.

– Det har vært slitsomt lenge. Det blir så mye gjeld, og man blir så dårlig betaler. Bergen er en liten by, og vi har ikke lyst til å være det. Det handler om god forretningsdrift.

Dahl håper nå at noen andre vil vekke Kaffekompaniet til live igjen.

– Det er en bergensinstitusjon. Vi håper noen stormer til og vil fortsette driften med samme profil, forteller hun og sier at flere har meldt sin interesse for å overta driften.

Forsiden akkurat nå

Kurs om franske viner i Oslo 14. februar

Lær om Frankrikes fantastiske viner av Master of Wine, Mai Tjemsland

Franske viner slutter aldri å imponere. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet. Les hele saken

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen