Slik lager du Kamikaze

Denne ukens drink har fått et litt spesielt navn. Kamikaze har som begrep likevel sin historie, og det er i Japan vi finner opprinnelsen. Miks deg en drink av den friske typen, sett deg ned og les videre. Bakgrunnen får du nemlig fortalt her, og den er kanskje ikke helt som du tror.

I 1281 forsøkte den mongolske herskeren Kublai Khan å invadere Japan. I det et gjennombrudd syntes uunngåelig, tordnet en virvelvind frem fra havet og drev de mongolske skipene rett inn mot kysten. Over 100 000 angripere druknet eller ble slaktet ned. Japanerne takket sine guder for Kamikaze, den guddommelige vinden som hadde frelst dem. I flere århundrer etterpå anså japanerne øyene sine for å være under stormkreftenes beskyttelse, og dermed usårlige overfor fiendtlige angrep. Først under andre verdenskrig ble betegnelsen kamikaze adoptert av japanske selvmordsflygere.

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Kamikaze

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

4 cl

Fremgangsmåte

Ha ingrediensene i en shaker med is. Shake og server i et avkjølt cocktailglass eller highballglass. Garner med en limeskive.

Sendt inn av

Foto: ivanmateev

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Min Bartender
Visste du at du nå kan legge alle dine gode drinkoppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Bartender kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender .

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen