Kamp om operaservering

Juryen får en vanskelig oppgave med å velge ut hvilket konsept vi skal få i operaen.
Redaksjonen
20 September 2006 - 15:40

Hele ti forskjellige restaurantører har lagt inn søknad om å få drifte tilsammen en restaurant, fire barer, uteservering og en kafeteria i den nye Norske Opera, melder Dagens Næringsliv. Fristen for innlevering av søknader gikk ut mandag klokken 12 og flere kjente navn er å finne på listen over aktuelle kandidater.
Nytt samlingspunkt
Det nye operabygget er ment å være et nytt samlingspunkt i byen, og det forventes at publikumsantallet vil dobles. Temaene du finner på scenen vil også gjenspeiles i hva som settes opp på menyen på de enkelte serveringsstedene.
 
Omsetningen er forsiktig anslått til å ligge rundt 20 millioner kroner fra Den Norske Opera, men med Ekebergrestaurantens erfaringer fra deres åpning i 2005 kan dette bli langt høyere.
 
Profilerte navn
I tillegg til Bjørn Tore Furset fra nettopp Lofoten Fiskerestaurant AS og Ekebergrestauranten, er det flere andre kjente skikkelser fra bransjen som er blant interessentene. Blant disse er Bølgen & Moi Gruppen, Gastroconsult og Rodeløkka Invest, som drifter en rekke restauranter.
 
De får sterk konkurranse fra storkonsernene Umoe Catering, Eurest Personalrestauranter og Select Servicepartner, samt enkeltforetakene Ett Glass Servering og RB Consult/ Bombay Darbar.
 
Allianse innen gastronomi og design
Kreativitet er et av hovedelementene som den tre mann sterke juryen skal legge vekt på når de bedømmer kandidatene. Rodeløkka Invest som står bak profilerte steder som Ylayali og Arakataka har innledet et samarbeid med designgruppen Norway Says og kokketeamet hos Flavours for sitt kandidatur.

Nå gjenstår det bare å se hva juryens bedømmelse av de kreative forslagene blir, og hvilken gourmetopplevelse vi vil kunne nyte i den nye Norske Opera

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En helaften med spansk eleganse på Bon Lio
Matkurs og vinkurs
Winemakers dinner 11. mars i Oslo

En helaften med spansk eleganse på Bon Lio

Den 11. mars kan du bli med på en uforglemmelig kveld der fem eksepsjonelle viner fra Priorat matches med en utsøkt 5-retters meny fra Bon Lio.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her