Kan miste bevillingen

De to restauranteierne som ble tatt med ulovlig arbeidskraft i Levanger og Verdal i forrige uke kan miste bevillingen.
Redaksjonen
17 November 2008 - 16:00

Tre personer av utenlandsk opprinnelse ble tatt torsdag kveld da politi, Tollvesenet og Mattilsynet kontrollerte seks restauranter i Levanger og Verdal.
 
Ett av selskapene er også anmeldt for at de ikke hadde arbeidsavtale med sine ansatte.
 
Strafferammen for arbeidsgiver er bøter eller fengsel i inntil to år. For arbeidstaker er det bøter eller fengsel i inntil seks måneder.
 
Plettfri vandel
Det er ikke lett å få skjenkebevilling i Norge. Det krever plettfri vandel, men også at du har et greit forhold til skattemyndighetene.
 
Blir du tatt for å ha svart omsetning eller svart arbeidskraft, kan det gå ut over bevillingene.
 
- Det er et av kriteriene for å få bevilling. Selvsagt er reaksjonen avhengig av hvor omfattende lovbruddet er. Men kommunen kan inndra skjenkebevillingen for kortere eller lengre perioder, sier Line Ertsaas i Verdal kommune.
 
Felles kontroll
De tre etatene hadde felles kontroll torsdag kveld. Litt av bakgrunnen er at det er tatt to store beslag i kjøttvarer som ble forsøkt smuglet inn over Ådalsvollen tidligere i år.
 
- Vi stoppet en bil med 461 kilo kjøtt den 25. juni. 29. august tok vi inn 300 kilo kjøtt, sier Geir Olsen i Tollvesenet.
 
Etterforskningen viser at 300 kilo kebabkjøtt som ble tatt i det ene beslaget, var beregnet på restaurantmarkedet.
 
- Vi er rimelig sikre på at det går relativt store transporter av kjøtt til videresalg over Ådalsvollen. Det finnes engrosfirma i kjøttbransjen i Midt-Sverige som driver kontantsalg av store partier, sier Olsen til Trønder-Avisa.no.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her