Kan miste bevillingen

De to restauranteierne som ble tatt med ulovlig arbeidskraft i Levanger og Verdal i forrige uke kan miste bevillingen.
Redaksjonen
17 November 2008 - 16:00

Tre personer av utenlandsk opprinnelse ble tatt torsdag kveld da politi, Tollvesenet og Mattilsynet kontrollerte seks restauranter i Levanger og Verdal.
 
Ett av selskapene er også anmeldt for at de ikke hadde arbeidsavtale med sine ansatte.
 
Strafferammen for arbeidsgiver er bøter eller fengsel i inntil to år. For arbeidstaker er det bøter eller fengsel i inntil seks måneder.
 
Plettfri vandel
Det er ikke lett å få skjenkebevilling i Norge. Det krever plettfri vandel, men også at du har et greit forhold til skattemyndighetene.
 
Blir du tatt for å ha svart omsetning eller svart arbeidskraft, kan det gå ut over bevillingene.
 
- Det er et av kriteriene for å få bevilling. Selvsagt er reaksjonen avhengig av hvor omfattende lovbruddet er. Men kommunen kan inndra skjenkebevillingen for kortere eller lengre perioder, sier Line Ertsaas i Verdal kommune.
 
Felles kontroll
De tre etatene hadde felles kontroll torsdag kveld. Litt av bakgrunnen er at det er tatt to store beslag i kjøttvarer som ble forsøkt smuglet inn over Ådalsvollen tidligere i år.
 
- Vi stoppet en bil med 461 kilo kjøtt den 25. juni. 29. august tok vi inn 300 kilo kjøtt, sier Geir Olsen i Tollvesenet.
 
Etterforskningen viser at 300 kilo kebabkjøtt som ble tatt i det ene beslaget, var beregnet på restaurantmarkedet.
 
- Vi er rimelig sikre på at det går relativt store transporter av kjøtt til videresalg over Ådalsvollen. Det finnes engrosfirma i kjøttbransjen i Midt-Sverige som driver kontantsalg av store partier, sier Olsen til Trønder-Avisa.no.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her