Kan miste bevillingen

De to restauranteierne som ble tatt med ulovlig arbeidskraft i Levanger og Verdal i forrige uke kan miste bevillingen.
Redaksjonen
17 November 2008 - 15:00

Tre personer av utenlandsk opprinnelse ble tatt torsdag kveld da politi, Tollvesenet og Mattilsynet kontrollerte seks restauranter i Levanger og Verdal.
 
Ett av selskapene er også anmeldt for at de ikke hadde arbeidsavtale med sine ansatte.
 
Strafferammen for arbeidsgiver er bøter eller fengsel i inntil to år. For arbeidstaker er det bøter eller fengsel i inntil seks måneder.
 
Plettfri vandel
Det er ikke lett å få skjenkebevilling i Norge. Det krever plettfri vandel, men også at du har et greit forhold til skattemyndighetene.
 
Blir du tatt for å ha svart omsetning eller svart arbeidskraft, kan det gå ut over bevillingene.
 
- Det er et av kriteriene for å få bevilling. Selvsagt er reaksjonen avhengig av hvor omfattende lovbruddet er. Men kommunen kan inndra skjenkebevillingen for kortere eller lengre perioder, sier Line Ertsaas i Verdal kommune.
 
Felles kontroll
De tre etatene hadde felles kontroll torsdag kveld. Litt av bakgrunnen er at det er tatt to store beslag i kjøttvarer som ble forsøkt smuglet inn over Ådalsvollen tidligere i år.
 
- Vi stoppet en bil med 461 kilo kjøtt den 25. juni. 29. august tok vi inn 300 kilo kjøtt, sier Geir Olsen i Tollvesenet.
 
Etterforskningen viser at 300 kilo kebabkjøtt som ble tatt i det ene beslaget, var beregnet på restaurantmarkedet.
 
- Vi er rimelig sikre på at det går relativt store transporter av kjøtt til videresalg over Ådalsvollen. Det finnes engrosfirma i kjøttbransjen i Midt-Sverige som driver kontantsalg av store partier, sier Olsen til Trønder-Avisa.no.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her