Kan miste bevillingen

De to restauranteierne som ble tatt med ulovlig arbeidskraft i Levanger og Verdal i forrige uke kan miste bevillingen.
Redaksjonen
17 November 2008 - 15:00

Tre personer av utenlandsk opprinnelse ble tatt torsdag kveld da politi, Tollvesenet og Mattilsynet kontrollerte seks restauranter i Levanger og Verdal.
 
Ett av selskapene er også anmeldt for at de ikke hadde arbeidsavtale med sine ansatte.
 
Strafferammen for arbeidsgiver er bøter eller fengsel i inntil to år. For arbeidstaker er det bøter eller fengsel i inntil seks måneder.
 
Plettfri vandel
Det er ikke lett å få skjenkebevilling i Norge. Det krever plettfri vandel, men også at du har et greit forhold til skattemyndighetene.
 
Blir du tatt for å ha svart omsetning eller svart arbeidskraft, kan det gå ut over bevillingene.
 
- Det er et av kriteriene for å få bevilling. Selvsagt er reaksjonen avhengig av hvor omfattende lovbruddet er. Men kommunen kan inndra skjenkebevillingen for kortere eller lengre perioder, sier Line Ertsaas i Verdal kommune.
 
Felles kontroll
De tre etatene hadde felles kontroll torsdag kveld. Litt av bakgrunnen er at det er tatt to store beslag i kjøttvarer som ble forsøkt smuglet inn over Ådalsvollen tidligere i år.
 
- Vi stoppet en bil med 461 kilo kjøtt den 25. juni. 29. august tok vi inn 300 kilo kjøtt, sier Geir Olsen i Tollvesenet.
 
Etterforskningen viser at 300 kilo kebabkjøtt som ble tatt i det ene beslaget, var beregnet på restaurantmarkedet.
 
- Vi er rimelig sikre på at det går relativt store transporter av kjøtt til videresalg over Ådalsvollen. Det finnes engrosfirma i kjøttbransjen i Midt-Sverige som driver kontantsalg av store partier, sier Olsen til Trønder-Avisa.no.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne
Dagens rett

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne

I dag serverer vi en rykende het, aromatisk og kremet søtpotetsuppe som får varmen til å bre seg i kroppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her