Kan miste bevillingen

De to restauranteierne som ble tatt med ulovlig arbeidskraft i Levanger og Verdal i forrige uke kan miste bevillingen.

Tre personer av utenlandsk opprinnelse ble tatt torsdag kveld da politi, Tollvesenet og Mattilsynet kontrollerte seks restauranter i Levanger og Verdal.
 
Ett av selskapene er også anmeldt for at de ikke hadde arbeidsavtale med sine ansatte.
 
Strafferammen for arbeidsgiver er bøter eller fengsel i inntil to år. For arbeidstaker er det bøter eller fengsel i inntil seks måneder.
 
Plettfri vandel
Det er ikke lett å få skjenkebevilling i Norge. Det krever plettfri vandel, men også at du har et greit forhold til skattemyndighetene.
 
Blir du tatt for å ha svart omsetning eller svart arbeidskraft, kan det gå ut over bevillingene.
 
- Det er et av kriteriene for å få bevilling. Selvsagt er reaksjonen avhengig av hvor omfattende lovbruddet er. Men kommunen kan inndra skjenkebevillingen for kortere eller lengre perioder, sier Line Ertsaas i Verdal kommune.
 
Felles kontroll
De tre etatene hadde felles kontroll torsdag kveld. Litt av bakgrunnen er at det er tatt to store beslag i kjøttvarer som ble forsøkt smuglet inn over Ådalsvollen tidligere i år.
 
- Vi stoppet en bil med 461 kilo kjøtt den 25. juni. 29. august tok vi inn 300 kilo kjøtt, sier Geir Olsen i Tollvesenet.
 
Etterforskningen viser at 300 kilo kebabkjøtt som ble tatt i det ene beslaget, var beregnet på restaurantmarkedet.
 
- Vi er rimelig sikre på at det går relativt store transporter av kjøtt til videresalg over Ådalsvollen. Det finnes engrosfirma i kjøttbransjen i Midt-Sverige som driver kontantsalg av store partier, sier Olsen til Trønder-Avisa.no.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen