Kastes ut fra Zachen

Kastes ut fra Zachen

Ricks tapte i retten. Nå kan 65 ansatte miste jobben.
13 Juni 2013 - 18:34

- Dommeren har ikke skjønt hvordan kontraktene fungerer. Vi står på videre og vil anke, sier daglig leder Tom Greni i Ricks til Bergens Tidende.

Torsdag formiddag kom dommen som konkluderer med at Ricks kastes ut fra utestedene de driver på restauranthuset Zachariasbryggen i Bergen. Dette gjelder Pianoclub Zachariasbryggen, Wave Fun Pub, Flying Dutchman, Sun Z Bar og Bryggekanten Restaurant. Ricks er gjennom datterselskapet Utsikten Restaurantdrift den suverent største leietakeren på Zachariasbryggen, og leier tilsammen 1100 kvadratmeter.

Bakgrunnen for at Ricks nå kastes ut, er ifølge dommen at de ikke har stilt en leiegaranti overfor huseier Knut Jørgen Hauge i selskapet Zachariasbryggen AS. Ricks mener de ikke er pliktig til å stille en slik garanti på grunn av mangler ved huset.

I dommen heter det imidlertid at «retten har ikke vært i faktisk eller rettslig tvil om at Zachariasbryggen AS hadde hevingsrett, og finner at dette fremstod som åpenbart».

Konklusjonen ble dermed at Ricks datterselskap Utsikten Restaurantdrift AS må flytte ut av samtlige lokaler de leier på Zachen, samt betale saksomkostninger på 68.900 kroner. Dommen påvirker også framtiden til 65 ansatte ved utestedene.

Huseier Knut Jørgen Hauge på Zachariasbryggen har også andre problemer. For en måned siden kastet han inn håndkledet og overlot styringen av huset til banken. Hauge viste til personlig slitasje i forbindelsen med konflikten på Zachariasbryggen og langvarige retssprosesser.

Kort tid senere ble det åpnet gjeldsforhandlinger. Kemneren i Bergen har tidligere fått gjennomslag for å tvangsselge Zachariasbryggen på grunn av manglende betaling. Dette er nå satt på hold mens gjeldsforhandlingene pågår de neste tre til seks månedene.

Zachariasbryggen skal ha en samlet gjeld på rundt 270 millioner kroner, hvorav bankgjelden skal være på 240 millioner.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her