Verdens beste restaurant

Worlds50Best restaurants 2021

Det er bekreftet nok en gang: København er verdens gastronomiske sentrum
Foto: (Noma/Worlds50Best)

Det er bekreftet nok en gang: København er verdens gastronomiske sentrum

Med Noma som er nummer en og Geranium nummer to på den hotte listen over verdens beste restauranter, har København befestet posisjonen som verdens gastronomiske navle.
06 Oktober 2021 - 09:47

Noma fikk sine lenge etterlengtede og vel fortjente tre Michelin-stjerner for et par uker siden. Og nå toppes hederen med å atter en gang innta førsteplassen som verdens beste restaurant. I 2019 som var siste gang listen ble offentliggjort, hadde Noma gjeninntatt pallen på andreplass etter noen års planlagte fravær.

Dette gjorde at København fra 2019 kunne kalles verdens gastronomiske hovedstad

Mellom 2009 og 2015 var Noma verdens beste restaurant fire ganger.

Den største sensasjonen er likevel at Geranium innehar andreplassen i 2021. Og at København dermed ikke lenger utfordres av spanske, italienske eller franske navn som har dominert i de senere år. 

Geranium klatret riktignok så høyt som en førpandemisk femteplass, men så nært teten har de aldri vært som nå. Det betyr at restauranten ved Parken jobber hardere enn noen gang før. Hvilket virker nesten umulig å tenke seg.

Les mer om hvordan de jobber her

Med to trestjernere i København, blir det ikke mindre kamp om de begrensede plassene. I tillegg har jo byen unike Alchemist på 58. plass og Amass på 89. plass

Maaemo er den eneste norske restauranten på listen med en solid 47. plass, som er den nest beste noensinne.

Svenske Frantzén som også har tre stjerner ligger på en imponerende 6. plass.

Når vi oppsummerer på områder/land leder Spania med seks restauranter blant de 50 beste, Skandinavia og Italia er nummer to med fire hver og Frankrike har tre.

Det er derfor all grunn til å konkludere med at det nordiske kjøkken har overlevd (ikke bare pandemien). 

Den største sensasjonen er nok at kjøttrestauranten Don Julio i Buenos Aires har inntatt en 13. plass. Siden rettene er svært rustikke, og du nærmest ruller ut av restauranten etter et måltid, er det trolig de fantastiske råvarene og den enorme vinkjelleren som er forklaringen.  

Her kan du lese mer om denne restauranten og ikke minst om argentinske viner

Her finner du alle resultatene for Worlds50Best 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her