Michelin-guiden for Norden 2021

Maaemo er tilbake, og Trondheim er nå landets Michelin-by nummer en

Maaemo er tilbake, og Trondheim er nå landets Michelin-by nummer en

Norge, Oslo og Maaemo har fått sine tre stjerner tilbake, Esben Holmboe Bang smiler fra øre til øre, alle andre stjerner beholdes og nye navn hedres.
14 September 2021 - 10:19

Esben Holmboe Bang innrømmet at det hadde vært noen urolige uker før den 13. september når Michelin Nordic-resultatene skulle offentliggjøres. Men med de tre stjernene tilbake, er bekreftelsen på at det var riktig å flytte til en ny adresse, riktig.

Les om nye Maaemo her

Maaemos tre stjerner var denne gangen det eneste «nye» stjernedrysset over Norge. Men alle de 11 stjernene som ble delt ut for ett år siden, før pandemien, er beholdt.

Bent Stiansen er veldig fornøyd med å sette 24 Michelin-stjerner i taket for Statholdergaarden siden 1994. De andre som beholder posisjonen er ikke minst RE-NAA i Stavanger med to stjerner, Sabi Omakase i samme by med én stjerne, Under i Lindesnes, Kontrast og Omakase i Oslo, Bare i Bergen, Speilsalen, Credo og Fagn i Trondheim, samtlige med én stjerne.

Fagns avlegger Fagn Bistro fikk dessuten den for Norge sjeldne betegnelsen Bib Gourmand. Dermed har Trondheim høyest Michelin-tetthet av alle norske byer.

Henrik.jpg [245.55 KB]
Henrik Dahl Jahnsen 

Ikke minst siden Henrik Dahl Jahnsen, den muligens lykkeligste i Trondheim av alle, ble kåret til den nye Nordic Sommelier Awards 2021 for sin «for hans svært kyndige og moderne tilnærming til vinparing» på Speilsalen, Britannia hvor han er vindirektør og sommelier.

En solid heder til en som har tatt fem norske sommeliermesterskap, ett nordisk og deltakelse i VM i 2016 som en av historiens yngste.

Les om Henrik Dahl Jahnsens meritter her

Den aller lykkeligste var nok likevel Rene Redzepi, ikke fordi han fikk Mentor Awards, men fordi Noma etter 14 år får sine etterlengtede tre stjerner. Fra scenen uttrykte han stor ydmykhet for å være en del av det noble selskap. Han hedret ikke minst sine kolleger hvor noen har vært med siden starten for 18 år siden. Deriblant norske Mads Kleppe som har måttet ta mot mye dritt opp gjennom denne tiden for sin hardnakkede satsing på naturvin

ed27e3b0e0db4e689e31ee9963d50d4b_noma+Edit.jpg [111.50 KB]

Skjermbilde 2021-09-14 103034.png [317.65 KB]
Fra nye Noma på Refshaleøen i København

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her