Kineserne svikter topp-Bordeauxene

Vender nesa mot mindre kostbare viner og regioner.

De siste årene har kinesiske vinsamlere overgått hverandres bud på auksjoner av eldre årganger fra toppslottene i Bordeaux. Nå kan det se ut til at bildet er i ferd med å endre seg, skriver vinavisen.dk.

Da Sotheby's nylig avholdt en større vinauksjon i Hong Kong, ble 59 av 821 partier trukket tilbake fordi budene ikke nådde opp til vurderingsprisen. Det dreide seg om viner som Château Lafite i berømte årganger som 1961, 2000 og 2005 samt viner fra Latour, Mouton Rothschild og Margaux.

På en annen nylig avholdt auksjon ble samtlige flasker solgt, men mange nådde heller ikke der opp til den høyeste prisvurdering.

Flere eksperter mener bobla nå har sprukket, og at markedet ikke har kan klare de stadig økende prisene på toppviner fra Bordeaux. Andre kaller utviklingen en naturlig stabilisering av markedet, skriver nettstedet.

Ifølge Decanter har kineserne i stedet begynt å interessere seg for de litt mindre fornemme Bordeaux-vinene, som for eksempel x 5. Cru-vinene og Cru Burgund.

Det har flere vinmeglere i Bordeaux merket. De selger markant flere flasker av den typen vin, og prisene øker. Det økte salget omfatter også viner som Belgrave, Cantemerle og Pedesclaux.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Vinmesse 11. mars i Oslo

Årets begivenhet: Flere hundre av de beste vinene fra mer enn 50 vinhus

Bli med på en fabelaktig vinmesse med en bredde du sjelden ser maken til. Smak flere hundre viner fra noen av verdens beste produsenter. Ta med en venn, kollega eller en du er glad i og bli med på årets store begivenhet for den vinintresserte. Les hele saken

Til toppen