Kinesisk invasjon i Australia

Kinesisk invasjon i Australia

Kjøper to eller tre vingårder i slengen.
30 November 2011 - 10:45

Mens USA er i ferd med å øke sitt militære nærvær i Australia, er den kinesiske invasjonen av kontinentet «down under» allerede i full gang. Som så ofte ellers for tiden, dreier det seg om vin.

Vininteresserte kineserne har nemlig kastet sine øyne Australia, og særlig det gode vinområdet Hunter Valley, skriver Decanter.

Eiendomsmeglere i området melder om økende etterspørsel på vingårder, og velstående kinesere betaler ofte langt over prisantydningen for eiendommene. Noen nøyer seg med en vingård, andre kjøper to eller tre i slengen. Ofte dreier det seg om investorer som har et apparat for å selge vinen fordi de eier vinbutikker eller en hotell- eller restaurantkjede i hjemlandet.

Kinesernes interesse for Australia skyldes dels at landets fruktige viner faller i mange asiaters smak, dels at det for tiden finnes et godt tilbud av vingårder til lav pris.

I Hunter Valley applauderes kinesisk investeringsiver. Den medfører at mange produsenter har råd til å veldikeholde produksjonsutstyr, hus og marker. Og vinen fra området havner i et marked hvor den blir verdsatt. På grunn av den store vinsjøen som flommer over Australia, ender mye av landets vin som billig bulk i ulike eksportmarkeder.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

At hvitvin herfra kan være så frisk og god, er en god nyhet
+
Ukens vin

At hvitvin herfra kan være så frisk og god, er en god nyhet

Om flaskeformen skremmer, lukk øynene for innsiden byr på rimelig vin med herlig karakter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre
Guide
Oppskrifter med løk

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre

Løk er krykken gjennom hele vinteren, men som regel spiller den birollen. I disse oppskriftene får den lov å skinne litt ekstra. La deg inspirere til å bruke litt mer løk nå mens den er så fersk og god.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne vinen til høstens kantareller
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Prøv denne vinen til høstens kantareller

I de største polutsalgene finner du nå den perfekte vin til kantarellrisotto, og med på kjøpet får du en spennende historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Verdens beste ris til risotto kommer herfra
+

Verdens beste ris til risotto kommer herfra

Vercelli i Piemonte er selveste paradis for alle som elsker risotto. Bli med på en oppdagelsesreise blant rismarker, stjernerestauranter og dampende risottotallerkener.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
At hvitvin herfra kan være så frisk og god, er en god nyhet
+
Ukens vin

At hvitvin herfra kan være så frisk og god, er en god nyhet

Om flaskeformen skremmer, lukk øynene for innsiden byr på rimelig vin med herlig karakter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre
Guide
Oppskrifter med løk

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre

Løk er krykken gjennom hele vinteren, men som regel spiller den birollen. I disse oppskriftene får den lov å skinne litt ekstra. La deg inspirere til å bruke litt mer løk nå mens den er så fersk og god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Blåskjell trives godt i sterke omgivelser - her med chili
Dagens rett
Blåskjell Red Hot Chili

Blåskjell trives godt i sterke omgivelser - her med chili

Blåskjell spiller fortsatt hovedrollen, og hvor sterk retten skal være bestemmer du selv ved hjelp av mengden chili.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

En agurksalat som denne er perfekt til fisk eller kjøtt, men kan nytes som den er
Dagens rett
Agurksalat med rips rødløk og rugsprø

En agurksalat som denne er perfekt til fisk eller kjøtt, men kan nytes som den er

Så god som den norske agurken er nå, fortjener den å spille hovedrollen. Denne salaten kan gjøres enda mer mettende ved å tilsette ost, eller servere den til fisk eller kjøtt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En kremet pastarett med sei og agurk går ned på høykant
Dagens rett
Sei og pasta med kremet saus og agurk

En kremet pastarett med sei og agurk går ned på høykant

Med agurk i sausen blir denne ellers så fyldige pastaretten litt lettere og mer sommerlig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne vinen til høstens kantareller
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Prøv denne vinen til høstens kantareller

I de største polutsalgene finner du nå den perfekte vin til kantarellrisotto, og med på kjøpet får du en spennende historie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her