Kinesisk invasjon i Australia

Kinesisk invasjon i Australia

Kjøper to eller tre vingårder i slengen.

Mens USA er i ferd med å øke sitt militære nærvær i Australia, er den kinesiske invasjonen av kontinentet «down under» allerede i full gang. Som så ofte ellers for tiden, dreier det seg om vin.

Vininteresserte kineserne har nemlig kastet sine øyne Australia, og særlig det gode vinområdet Hunter Valley, skriver Decanter.

Eiendomsmeglere i området melder om økende etterspørsel på vingårder, og velstående kinesere betaler ofte langt over prisantydningen for eiendommene. Noen nøyer seg med en vingård, andre kjøper to eller tre i slengen. Ofte dreier det seg om investorer som har et apparat for å selge vinen fordi de eier vinbutikker eller en hotell- eller restaurantkjede i hjemlandet.

Kinesernes interesse for Australia skyldes dels at landets fruktige viner faller i mange asiaters smak, dels at det for tiden finnes et godt tilbud av vingårder til lav pris.

I Hunter Valley applauderes kinesisk investeringsiver. Den medfører at mange produsenter har råd til å veldikeholde produksjonsutstyr, hus og marker. Og vinen fra området havner i et marked hvor den blir verdsatt. På grunn av den store vinsjøen som flommer over Australia, ender mye av landets vin som billig bulk i ulike eksportmarkeder.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen