Kjedelig vinkelnerfinale

Finalen i VM for sommelierer 2010 ble en nedtur. Kjedeligere blir det ikke. England og Gerard Basset vant på n-te forsøk.

At det var kjedelig skyldtes ikke at den norske kandidaten, Merete Bø, ikke kom til finalen, men rett og slett fordi de tre finalistene gjorde en slett jobb på scenen og ikke ga noe representativt inntrykk av hvordan verdens beste sommelierer er på scenen.

Ingen overbevisende seier
Og det til tross for at de siste VM-ene har vist helt andre takter, som da Andreas Larsson vant i 2007.

Det eneste positive er at Gerard Basset, franskmann som stiller for England, nå endelig gir seg. Etter utallige forsøk, det første allerede i 1988, på å beseire sommeliertronen, har han nå lyktes. Om enn ingen overbevisende seier. Han virket trøtt og uinspirert. Og gjorde en rekke feil. Samtidig som han ikke holdt publikum i ånde på noen måte. Rett og slett veldig kjedelig.

Mangler karisma
Heller ikke de to andre finalistene, franske Davide Biraud og sveitsiske Paolo Basso, kunne skryte av karisma og scenetekke, au contraire, som det heter på fransk.

Finaleøvelsene inkluderte servering av champagne samt mikse cocktail, dekantering, setting av meny til et utvalg viner, blindsmaking av viner og brennevin, retting av vinliste og nytt av året var å forklare fem bilder fra vinområder.

I det hele tatt en høyst overkommelig utfordring som Merete Bø garantert hadde tatt på strak arm. Så patriotisk er det lov å være. Hun kom dessuten til semifinalen som en av 12, og med den nest beste norske plasseringen noensinne (Christopher Moestue endte på 4. plass i 1989), og det er absolutt en bragd.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen