Kjeft og smil

Eivind Hellstrøm mente han ville blitt syk om han spiste maten på Fru Inger i Trondheim. Men Mattilsynet ga restauranten et lite smilefjes.
Redaksjonen
20 Oktober 2008 - 11:00

Det vil si at restauranten fikk nest beste karakter av fire mulige. Siste tilsyn ble gjort i juni. Hellstrøms TV-program slaktet restauranten.
 
- Det har vært en del å påpeke som ikke har vært optimalt, men det har heller ikke vært så dårlig at vi har måttet ty til sterkere virkemidler, sier førsteinspektør Berit Christiansen Ulleberg til adressa.no.
 
Eget ansvar
Mattilsynet har besøkt restauranten tre ganger i forbindelse med smilefjesprosjektet. Sist gang fikk de påvist mindre vesentlige brudd på fire av åtte punkt, men det er ikke nok til at tilsynet har gjort tiltak. I slike sammenhenger får virksomheten beskjed om hvor det er forbedringspotensial.
 
- Å servere trygg mat er i bunn grunn restaurantens ansvar og ingen andres, sier fungerende seksjonssjef Valborg Aasen Engan i Mattilsynet.
 
Kontrolleres før jul
Hun sier at de ikke kommer til å gjennomføre tilsyn på bakgrunn av Eyvind Hellstrøms kommentarer om dårlige blåskjell og kamskjell i TV-programmet.
 
- Vi gjennomfører stikkprøvekontroller og danner oss et bilde av virksomheten på bakgrunn av det, sier Engan.
 
Fru Inger kan vente seg en ny rutinekontroll før jul.
 
Samtidig er det verdt å merke seg at Hellstrøms egen restaurant, Bagatelle, fikk refs av Mattilsynet i forrige uke for å ha hatt viltkjøtt som ikke var kontrollert av veterinær.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her