Kjemper om tittelen Årets bar

10 barer fra alle landsdeler kjemper neste helg om tittelen Årets bar i Norge.
Redaksjonen
29 April 2010 - 15:41

Kravene for å vinne Årets Bar er tøffe, og kriteriene som må oppfylles gjelder både selve baren og dens bartender når tittelen deles ut under Bar-NM 9. mai i Oslo.
- Bar-prisen skal reflektere dynamikken og engasjementet i bransjen og gi anerkjennelse til dem som gjør Norges barmiljø til et av verdens beste, sier Lajla af Trolle som er Global Brand Manager hos brennevinsprodusenten Arcus.

Det er Experience oV Vikingfjord Vodka som står bak årets kåring.

Harde krav
Baren må vise til en fremragende og variert barmeny komponert av et innovativt og veldrevet team, den må ha førsteklasses servicenivå og en Vikingfjord-atmosfære- og uttrykk. Det er en forutsetning at bartenderen har god kunnskap om vin og sprit i tillegg til øvrige drinkingredienser. God kjennskap til de gjeldende skjenkebestemmelser er også viktig, og bartenderen må ha en utpreget serviceinnstilling. Sist men ikke minst må bartenderen kunne jobbe effektivt, elegant og nøyaktig. 

Ingen tilfeldigheter
Fremgangsrike barer og restauranter er ikke tuftet på tilfeldigheter, men på kompetanse som forutsetter kunnskap, ferdigheter, holdninger og verdier.
-De ansatte er alfa omega, og deres kompetanse er direkte avgjørende for kvalitet og fremgang. Førsteklasses kvalitet oppnår man først når de ansatte er engasjerte og har yrkesstolthet, sier af Trolle.

Hemmelig besøk
Finalerunden består av et hemmelig jurybesøk. Da skal juryen teste om baren opprettholder sin høye standard for hvem som helst, når som helst. Både jurymedlemmenes identitet og vinneren av tittelen blir offentliggjort på Bar-NM den 9. mai.

Premien
I tillegg til hederstittelen Årets Bar 2010, får utestedet som går av med seieren en skreddersydd Vikingfjord Vodka-opplevelse for 10 personer til hjertet av Norge; TØRVIS Ski-, Bre- og Fjordhotell - rett under Nigardsbreen!

Finalistene
Barene som har bestått kravene og som er i finalen om å vinne Årets Bar 2010 er:
• Vista Bar & Club, Trondheim
• DS Louise, Oslo
• Han Skjenke, Alta
• The Sense, Oslo
• Bakgården, Kristiansand
• Lekter'n, Oslo
• Lampeland Hotell, Lampeland
• Banco Rotto, Bergen
• ICE Bar, Oslo
• Summit Radisson Blu, Oslo

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her