Kjemper om tittelen Årets bar

10 barer fra alle landsdeler kjemper neste helg om tittelen Årets bar i Norge.
Redaksjonen
29 April 2010 - 14:41

Kravene for å vinne Årets Bar er tøffe, og kriteriene som må oppfylles gjelder både selve baren og dens bartender når tittelen deles ut under Bar-NM 9. mai i Oslo.
- Bar-prisen skal reflektere dynamikken og engasjementet i bransjen og gi anerkjennelse til dem som gjør Norges barmiljø til et av verdens beste, sier Lajla af Trolle som er Global Brand Manager hos brennevinsprodusenten Arcus.

Det er Experience oV Vikingfjord Vodka som står bak årets kåring.

Harde krav
Baren må vise til en fremragende og variert barmeny komponert av et innovativt og veldrevet team, den må ha førsteklasses servicenivå og en Vikingfjord-atmosfære- og uttrykk. Det er en forutsetning at bartenderen har god kunnskap om vin og sprit i tillegg til øvrige drinkingredienser. God kjennskap til de gjeldende skjenkebestemmelser er også viktig, og bartenderen må ha en utpreget serviceinnstilling. Sist men ikke minst må bartenderen kunne jobbe effektivt, elegant og nøyaktig. 

Ingen tilfeldigheter
Fremgangsrike barer og restauranter er ikke tuftet på tilfeldigheter, men på kompetanse som forutsetter kunnskap, ferdigheter, holdninger og verdier.
-De ansatte er alfa omega, og deres kompetanse er direkte avgjørende for kvalitet og fremgang. Førsteklasses kvalitet oppnår man først når de ansatte er engasjerte og har yrkesstolthet, sier af Trolle.

Hemmelig besøk
Finalerunden består av et hemmelig jurybesøk. Da skal juryen teste om baren opprettholder sin høye standard for hvem som helst, når som helst. Både jurymedlemmenes identitet og vinneren av tittelen blir offentliggjort på Bar-NM den 9. mai.

Premien
I tillegg til hederstittelen Årets Bar 2010, får utestedet som går av med seieren en skreddersydd Vikingfjord Vodka-opplevelse for 10 personer til hjertet av Norge; TØRVIS Ski-, Bre- og Fjordhotell - rett under Nigardsbreen!

Finalistene
Barene som har bestått kravene og som er i finalen om å vinne Årets Bar 2010 er:
• Vista Bar & Club, Trondheim
• DS Louise, Oslo
• Han Skjenke, Alta
• The Sense, Oslo
• Bakgården, Kristiansand
• Lekter'n, Oslo
• Lampeland Hotell, Lampeland
• Banco Rotto, Bergen
• ICE Bar, Oslo
• Summit Radisson Blu, Oslo
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her