Kjemper om vinopphold i Australia

Sju vininteresserte nordmenn konkurrerer om opphold på Lindemans.
Redaksjonen
11 November 2010 - 09:35

-Nordmenn har tydeligvis både lidenskap for vin og eventyrlyst i rikelige porsjoner, og det er ingen tvil om at juryen får en vanskelig jobb med å plukke ut hvem som skal få dette unike innblikket i vinproduksjon i den nye verden, sier Caroline Strömfelt, Lindemans representant i Norge til Adresseavisa.

Nå er sju personer plukket ut som finalister, og 17. november møtes de i Oslo for å konkurrere i blant annet druetråkking, vin-quiz og blindsmaking. Norsk Sommelier Utdannelse, ved leder Ken Engebretsen, og Vinhuset Lindemans skal kåre vinneren.

Det er stor variasjon i søkernes bakgrunn. 22 år gamle Emil Hvattum Bjørnstad ønsker kunnskap han kan ta med seg til vingården han har sammen med familien i Gvarv i Telemark, mens Isabella Halvorsrød ønsker tips til vinklubben hun er i ferd med å starte på Fåvang i Gudbrandsdalen. Ellers er det flere vinkelnere og en hovmester blant finalistene.

- Jeg velger å se på det som et luksusproblem. Finalen kommer vel til å bli like spennende for oss som deltakerne, sier Caroline Strömfelt.

Vinneren får besøke flere vingårder i forskjellige distrikter, hvor han eller hun vil få et innblikk i hvordan vin lages, fra druetråkk til den tappes på flaske.

- Australia er spennende fordi de bedre enn noen andre kombinerer det klassiske med det moderne, sier Ken Engebretsen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her