Kjemper om vinopphold i Australia

Sju vininteresserte nordmenn konkurrerer om opphold på Lindemans.

-Nordmenn har tydeligvis både lidenskap for vin og eventyrlyst i rikelige porsjoner, og det er ingen tvil om at juryen får en vanskelig jobb med å plukke ut hvem som skal få dette unike innblikket i vinproduksjon i den nye verden, sier Caroline Strömfelt, Lindemans representant i Norge til Adresseavisa.

Nå er sju personer plukket ut som finalister, og 17. november møtes de i Oslo for å konkurrere i blant annet druetråkking, vin-quiz og blindsmaking. Norsk Sommelier Utdannelse, ved leder Ken Engebretsen, og Vinhuset Lindemans skal kåre vinneren.

Det er stor variasjon i søkernes bakgrunn. 22 år gamle Emil Hvattum Bjørnstad ønsker kunnskap han kan ta med seg til vingården han har sammen med familien i Gvarv i Telemark, mens Isabella Halvorsrød ønsker tips til vinklubben hun er i ferd med å starte på Fåvang i Gudbrandsdalen. Ellers er det flere vinkelnere og en hovmester blant finalistene.

- Jeg velger å se på det som et luksusproblem. Finalen kommer vel til å bli like spennende for oss som deltakerne, sier Caroline Strömfelt.

Vinneren får besøke flere vingårder i forskjellige distrikter, hvor han eller hun vil få et innblikk i hvordan vin lages, fra druetråkk til den tappes på flaske.

- Australia er spennende fordi de bedre enn noen andre kombinerer det klassiske med det moderne, sier Ken Engebretsen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen