Kjendiser solgte vin for 100 millioner

Kjendiser solgte vin for 100 millioner

Her er kjendisvinene som selger best.
20 Desember 2013 - 12:19

En black metal-vokalist, et par stjernekokker, en blomsterhandler, en rapperduo og en prinsessegemal. Stadig flere norske kjendiser lanserer viner der de selv eller navnet deres pryder etiketten, skriver Kapital.

50 viner fra til sammen 17 kjendiser har omsatt for 100 millioner kroner på Vinmonopolet så langt i år. Best av alle: Christer Berens, som overfor magasinet benekter kjendisstatusen. Like fullt har han de ni vinene som bærer navnet hans solgt for 66.302.877 kroner så langt i år. Det tilsvarer 509.477 liter.

Etter Berens følger Satyricon-vokalist og vinkjenner Sigurd Wongraven. Hans fem viner er ifølge Kapital solgt i 117.629 solgte liter, en omsetning på 17.957.717 kroner så langt i år.

Kokkene Arne Brimi og Eyvind Hellstrøm har solgt viner for henholdsvis 7.597.929 kroner 4.806.986 kroner, mens nykommer Ole Martin Alfsen står til med 6.300 solgte liter i løpet av desember alene.

Blomsterkongen Finn Schjølls viner har solgt for 3.291.686 kroner, mens Alex Roséns tre viner er solgt for til sammen 2.405.554 kroner.

Rapduoen Erik og Kriss’ har solgt 3.900 liter av sin musserende vin. Det gir en omsetningen er på 650.105 kroner, mens rockebandet Fjorden Baby må konstatere et salg på bare 293 liter, eller 48.953 kroner, av sin Fjorden Baby 2010.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her
Dagens rett

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her

Pasta og sopp er en utprøvd og utvilsomt vellykket kombinasjon på kjøkkenet. Med fløte eller creme fraiche i tillegg er du i mål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her