Kjendiser solgte vin for 100 millioner

Kjendiser solgte vin for 100 millioner

Her er kjendisvinene som selger best.
20 Desember 2013 - 12:19

En black metal-vokalist, et par stjernekokker, en blomsterhandler, en rapperduo og en prinsessegemal. Stadig flere norske kjendiser lanserer viner der de selv eller navnet deres pryder etiketten, skriver Kapital.

50 viner fra til sammen 17 kjendiser har omsatt for 100 millioner kroner på Vinmonopolet så langt i år. Best av alle: Christer Berens, som overfor magasinet benekter kjendisstatusen. Like fullt har han de ni vinene som bærer navnet hans solgt for 66.302.877 kroner så langt i år. Det tilsvarer 509.477 liter.

Etter Berens følger Satyricon-vokalist og vinkjenner Sigurd Wongraven. Hans fem viner er ifølge Kapital solgt i 117.629 solgte liter, en omsetning på 17.957.717 kroner så langt i år.

Kokkene Arne Brimi og Eyvind Hellstrøm har solgt viner for henholdsvis 7.597.929 kroner 4.806.986 kroner, mens nykommer Ole Martin Alfsen står til med 6.300 solgte liter i løpet av desember alene.

Blomsterkongen Finn Schjølls viner har solgt for 3.291.686 kroner, mens Alex Roséns tre viner er solgt for til sammen 2.405.554 kroner.

Rapduoen Erik og Kriss’ har solgt 3.900 liter av sin musserende vin. Det gir en omsetningen er på 650.105 kroner, mens rockebandet Fjorden Baby må konstatere et salg på bare 293 liter, eller 48.953 kroner, av sin Fjorden Baby 2010.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 
Dagens rett

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 

Med denne asiatiskinspirerte oppskriften får du en helt annen smaksopplevelse av svinefileten. Ikke er oppskriften vanskelig heller.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du oktober-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du oktober-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Bli med til svenskekystens stolthet Signum, til Georgia, Moldova og Cognac og finn ut hvorfor Mont d'Or er osten som smelter Norge - blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En slik vri på laksemiddagen får tennene til å løpe i vann
Dagens rett

En slik vri på laksemiddagen får tennene til å løpe i vann

Laks med pepperrotkrem og agurksalat er perfekt som forrett eller hovedrett - både helg og hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Dette er tsjekkernes svar på en gin tonic - du vil garantert like den
Ukens drink

Dette er tsjekkernes svar på en gin tonic - du vil garantert like den

Friske enkle drinker er alltid velkomne - også som en start på kvelden. Denne får drahjelp av en krydderlikør.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 
Dagens rett

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 

Med denne asiatiskinspirerte oppskriften får du en helt annen smaksopplevelse av svinefileten. Ikke er oppskriften vanskelig heller.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du oktober-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du oktober-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Bli med til svenskekystens stolthet Signum, til Georgia, Moldova og Cognac og finn ut hvorfor Mont d'Or er osten som smelter Norge - blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En slik vri på laksemiddagen får tennene til å løpe i vann
Dagens rett

En slik vri på laksemiddagen får tennene til å løpe i vann

Laks med pepperrotkrem og agurksalat er perfekt som forrett eller hovedrett - både helg og hverdag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her