Kjendisvin selger

Alex Rosén og en rekke andre norske kjendiser har lansert vin med eget navn på etiketten. Men aller mest selger Christer Berens med Arne Brimi på en god andreplass.

I perioden januar til september 2009 solgte Vinmonopolet 11.928 liter av Alex Roséns rødvin Alex Roséns Nero d'Avola. I tillegg er det solgt 139 liter av vitvinen hans, skriver Finansavisen.

Det tilsvarer til sammen 16.089 flasker vin. Men listen av norske kjendiser med eget vin i polhyllene er etter hvert blitt lang, og Rosén er et stykke fra toppen.
Både Arne Brimi (fire typer - 94.784 liter), Anne-Kat Hærland (tre typer - 22.552 liter) og Finn Schjøll (én type - 33.540 liter) selger mer enn ham, viser tallene fra Vinmonopolet.
Men ikke alle gjør det like godt. I fjor ble det bare solgt 108 liter - totalt - av DDEs hvite og røde vin. Dermed forsvant den fra markedet, skriver Finansavisen.

Helt på toppen av listen troner imidlertid den svenske mat- og vineksperten Christer Berens. Til sammen er det solgt 672.449 liter av de tre sortene rødvin med hans navn på etiketten.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen