Kjøper 70 prosent i Eurowine

Torstein Tvenge kjøper 70 prosent av Eurowine AS.
Redaksjonen
28 Januar 2008 - 17:00

Eurowine AS ble etablert i 1995 og har vist god vekst siden oppstarten. I 2007 var selskapet den tredje største uavhengige leverandøren til Vinmonopolet med en omsetning pÃ¥ 110 millioner kroner. Selskapet viser gode resultater, og har hatt god resultatforbedring Ã¥r for Ã¥r. 
 
Riktig
- Å selge til Tvenge er helt riktig, for vi er sikre på at bransjen trenger konsolidering og at dette er den beste måten å ivareta våre leverandørers interesser. Tvenge tilførerer oss ny industriell tenkning og vi vet dette vil utvikle Eurowine AS som en spennende partner for våre leverandører og kunder, sier Petter A. Wulff i en pressemelding.
- Eurowine AS er et spennende, ungt selskap med ambisjoner og dyktig ledelse. Intensjonen er å innlemme Eurowine AS i Solera AS i løpet av året, sier investor Torstein Tvenge.
 
Wulff fortsetter
Petter Wulff fortsetter i sin rolle som daglig leder for selskapet og vil utvikle selskapet videre.
 
Torstein Tvenge har i flere år viet mye av sin tid til vin- og brennevinsbransjen i Norden. På slutten av 90-tallet var han med på å samle flere norske, svenske og finske vin- og brennevinsimportører under paraplyen Scandinavian Beverage Group. I 2004 ble gruppen solgt til finske Altia Corporation.
 
Eier i Solera
I dag eier Torstein Tvenge 45 prosent av Solera Wine & Spirits Group. Øvrige aksjonærer er Fredrik Blom, Birgitte Stenberg og Britt og Einar Engelstad.
 
Ledende
Solera Wines & Spirits Group er en ledende gruppering innen alkoholholdige drikkevarer i Norge med sterke ambisjoner for vekst i Norden. Selskapet har en årlig omsetning på rundt en milliard kroner og har 50 ansatte innen marketing, salg og logistikk.
 
Eurowine AS har vært eid av Petter A. Wulff (55 prosent), Ferdinand G. Juell (35 prosent) og Henrik Holst (10 prosent). Eurowine AS har de siste 10 årene bygget en portefølje som innholder suksessprodukter som Quinta de Bons-Ventos, Chapel Hill og Nansen-serien (Cognac, Akevitt og Vodka).

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her