Kjøper 70 prosent i Eurowine

Torstein Tvenge kjøper 70 prosent av Eurowine AS.
Redaksjonen
28 Januar 2008 - 17:00

Eurowine AS ble etablert i 1995 og har vist god vekst siden oppstarten. I 2007 var selskapet den tredje største uavhengige leverandøren til Vinmonopolet med en omsetning på 110 millioner kroner. Selskapet viser gode resultater, og har hatt god resultatforbedring år for år. 
 
Riktig
- Å selge til Tvenge er helt riktig, for vi er sikre på at bransjen trenger konsolidering og at dette er den beste måten å ivareta våre leverandørers interesser. Tvenge tilførerer oss ny industriell tenkning og vi vet dette vil utvikle Eurowine AS som en spennende partner for våre leverandører og kunder, sier Petter A. Wulff i en pressemelding.
- Eurowine AS er et spennende, ungt selskap med ambisjoner og dyktig ledelse. Intensjonen er å innlemme Eurowine AS i Solera AS i løpet av året, sier investor Torstein Tvenge.
 
Wulff fortsetter
Petter Wulff fortsetter i sin rolle som daglig leder for selskapet og vil utvikle selskapet videre.
 
Torstein Tvenge har i flere år viet mye av sin tid til vin- og brennevinsbransjen i Norden. På slutten av 90-tallet var han med på å samle flere norske, svenske og finske vin- og brennevinsimportører under paraplyen Scandinavian Beverage Group. I 2004 ble gruppen solgt til finske Altia Corporation.
 
Eier i Solera
I dag eier Torstein Tvenge 45 prosent av Solera Wine & Spirits Group. Øvrige aksjonærer er Fredrik Blom, Birgitte Stenberg og Britt og Einar Engelstad.
 
Ledende
Solera Wines & Spirits Group er en ledende gruppering innen alkoholholdige drikkevarer i Norge med sterke ambisjoner for vekst i Norden. Selskapet har en årlig omsetning på rundt en milliard kroner og har 50 ansatte innen marketing, salg og logistikk.
 
Eurowine AS har vært eid av Petter A. Wulff (55 prosent), Ferdinand G. Juell (35 prosent) og Henrik Holst (10 prosent). Eurowine AS har de siste 10 årene bygget en portefølje som innholder suksessprodukter som Quinta de Bons-Ventos, Chapel Hill og Nansen-serien (Cognac, Akevitt og Vodka).

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her