Kjøper 70 prosent i Eurowine

Torstein Tvenge kjøper 70 prosent av Eurowine AS.

Eurowine AS ble etablert i 1995 og har vist god vekst siden oppstarten. I 2007 var selskapet den tredje største uavhengige leverandøren til Vinmonopolet med en omsetning på 110 millioner kroner. Selskapet viser gode resultater, og har hatt god resultatforbedring år for år. 
 
Riktig
- Å selge til Tvenge er helt riktig, for vi er sikre på at bransjen trenger konsolidering og at dette er den beste måten å ivareta våre leverandørers interesser. Tvenge tilførerer oss ny industriell tenkning og vi vet dette vil utvikle Eurowine AS som en spennende partner for våre leverandører og kunder, sier Petter A. Wulff i en pressemelding.
- Eurowine AS er et spennende, ungt selskap med ambisjoner og dyktig ledelse. Intensjonen er å innlemme Eurowine AS i Solera AS i løpet av året, sier investor Torstein Tvenge.
 
Wulff fortsetter
Petter Wulff fortsetter i sin rolle som daglig leder for selskapet og vil utvikle selskapet videre.
 
Torstein Tvenge har i flere år viet mye av sin tid til vin- og brennevinsbransjen i Norden. På slutten av 90-tallet var han med på å samle flere norske, svenske og finske vin- og brennevinsimportører under paraplyen Scandinavian Beverage Group. I 2004 ble gruppen solgt til finske Altia Corporation.
 
Eier i Solera
I dag eier Torstein Tvenge 45 prosent av Solera Wine & Spirits Group. Øvrige aksjonærer er Fredrik Blom, Birgitte Stenberg og Britt og Einar Engelstad.
 
Ledende
Solera Wines & Spirits Group er en ledende gruppering innen alkoholholdige drikkevarer i Norge med sterke ambisjoner for vekst i Norden. Selskapet har en årlig omsetning på rundt en milliard kroner og har 50 ansatte innen marketing, salg og logistikk.
 
Eurowine AS har vært eid av Petter A. Wulff (55 prosent), Ferdinand G. Juell (35 prosent) og Henrik Holst (10 prosent). Eurowine AS har de siste 10 årene bygget en portefølje som innholder suksessprodukter som Quinta de Bons-Ventos, Chapel Hill og Nansen-serien (Cognac, Akevitt og Vodka).

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen