Kjøper Grönstedts

Arcus-Gruppen satser videre i Sverige, og kjøper Grönstedts Cognac og tre andre merker fra svenske Vin & Sprit.
Redaksjonen
19 Desember 2008 - 09:00

- Med dette styrker Arcus-Gruppen sin nordiske posisjon betydelig, og vi mener dette er en riktig satsing til tross for vanskelige tider, sier Jan Tore Føsund, konsernsjef i Arcus-Gruppen.
 
Etter salget av svenske Vin & Sprit til Pernod Ricard tidligere i år, ble selskapet pålagt av EUs konkurransemyndigheter å selge ut deler av porteføljen.
 
Av merkene som ble solgt ut er Grönstedts Cognac, Star Gin, Dry Anis og Red Port.
 
Vokser raskt
Arcus-Gruppen er allerede etablert i Sverige gjennom datterselskapet Arcus Sweden AB, og gjennom majoritetseierskapet i Vingruppen i Norden AB, en av Sveriges største og raskest voksende vinimportører.
 
- Med kjøpet av de fire merkene fra Vin & Sprit styrker Arcus-Gruppen sin posisjon i Sverige betydelig. Kjøpet gir også betydelige synergieffekter i vår norske produktportefølje, sier Jan Tore Føsund.
 
Størst i Sverige
Grönstedts Cognac er Sveriges største cognacmerke, og selges også i Finland. De andre tre merkene er også markedsledere i Sverige i sine produktkategorier, og hadde i 2007 en sammenlagt omsetning på rundt 54 millioner svenske kroner.
Kjøpet vil innebære en betydelig vekst for Arcus-Gruppens virksomhet i Sverige.
 
Kjøpet av de fire merkene avhenger av konkurransemyndighetenes godkjennelse.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her