Kjøpte en drøm

For ett år siden solgte Anita og Andrè Blomberg-Nygård alt de eide for å oppfylle en drøm. Den heter Ronnums Herrgård.
Redaksjonen
19 August 2008 - 14:00

Drømmen hadde de båret på mellom 12 og 15 år og i august i fjor overtok de stedet.
 
Herrgården ligger på Vargön, rett i nærheten av Trollhättan. Her finnes en park på 75 mål, stor bygningsmasse, 60 000 kvadratmeter med gress, kokker, servitører og gartnere.
 
Skiftordning
Livet til de to fungerte nærmest som en skiftordning da Andrè jobbet sene vakter på restaurant og Anita tidlige som hotellsjef.
 
Underveis fant de ut at noe måtte gjøres.
 
- Mens jeg ofte sto opp fem om morgenen, kom Andrè oftest hjem klokken tre. Vi fikk sovet sammen i to timer, og resten av døgnet så vi lite til hverandre, sier Anita Blomberg-Nygård til Moss Avis.
 
Lette overalt
- Skulle vi jobbe så mye som vi allerede gjorde, kunne vi like gjerne gjøre det sammen. Vi hadde også en sønn som sjeldent så foreldrene sine sammen, så vi bestemte oss for å begynne å lete, sier hun.
 
Og de lette overalt. Fra Lofoten til Toscana.
 
Passet perfekt
Etter å ha besøkt nydelige små gjestehus i Italia, vertshus rundt om i Norge og digre hoteller i Canada, falt paret for herregården i Sverige.
 
- Den passet perfekt i alle våre kriterier. Det var mellom 40 og 80 rom, det var en eksisterende kundemasse, prisen var overkommelig og vi så potensiale i gangene, rommene og restauranten, sier Andrè Blomberg-Nygård.
 
Solgte alt
- Da vi fikk tilslag på budet var jeg både fantastisk glad og forferdelig redd. Vi solgte hus, biler, restaurant og leilighet. Det er tøft å selge alt man eier og har, og gå fra det kjente til det ukjente, sier Anita Blomberg-Nygård.
 
Etter ett år har hun ikke angret et sekund.
 
- Vi jobber like mye som før, og kanskje mer, men gjestene på gården gir så mye, og er så takknemmlige. Jeg er veldig glad for at vi satset til slutt, sier hun.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost
Dagens rett

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost

Blåskjell smaker like fantastisk gratinert som den mer klassiske vrien. Gratinering er en fin måte å bruke eventuelle rester på,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her