Kjøpte en drøm

For ett år siden solgte Anita og Andrè Blomberg-Nygård alt de eide for å oppfylle en drøm. Den heter Ronnums Herrgård.
Redaksjonen
19 August 2008 - 13:00

Drømmen hadde de båret på mellom 12 og 15 år og i august i fjor overtok de stedet.
 
Herrgården ligger på Vargön, rett i nærheten av Trollhättan. Her finnes en park på 75 mål, stor bygningsmasse, 60 000 kvadratmeter med gress, kokker, servitører og gartnere.
 
Skiftordning
Livet til de to fungerte nærmest som en skiftordning da Andrè jobbet sene vakter på restaurant og Anita tidlige som hotellsjef.
 
Underveis fant de ut at noe måtte gjøres.
 
- Mens jeg ofte sto opp fem om morgenen, kom Andrè oftest hjem klokken tre. Vi fikk sovet sammen i to timer, og resten av døgnet så vi lite til hverandre, sier Anita Blomberg-Nygård til Moss Avis.
 
Lette overalt
- Skulle vi jobbe så mye som vi allerede gjorde, kunne vi like gjerne gjøre det sammen. Vi hadde også en sønn som sjeldent så foreldrene sine sammen, så vi bestemte oss for å begynne å lete, sier hun.
 
Og de lette overalt. Fra Lofoten til Toscana.
 
Passet perfekt
Etter å ha besøkt nydelige små gjestehus i Italia, vertshus rundt om i Norge og digre hoteller i Canada, falt paret for herregården i Sverige.
 
- Den passet perfekt i alle våre kriterier. Det var mellom 40 og 80 rom, det var en eksisterende kundemasse, prisen var overkommelig og vi så potensiale i gangene, rommene og restauranten, sier Andrè Blomberg-Nygård.
 
Solgte alt
- Da vi fikk tilslag på budet var jeg både fantastisk glad og forferdelig redd. Vi solgte hus, biler, restaurant og leilighet. Det er tøft å selge alt man eier og har, og gå fra det kjente til det ukjente, sier Anita Blomberg-Nygård.
 
Etter ett år har hun ikke angret et sekund.
 
- Vi jobber like mye som før, og kanskje mer, men gjestene på gården gir så mye, og er så takknemmlige. Jeg er veldig glad for at vi satset til slutt, sier hun.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her