Kjøpte en drøm

For ett år siden solgte Anita og Andrè Blomberg-Nygård alt de eide for å oppfylle en drøm. Den heter Ronnums Herrgård.

Drømmen hadde de båret på mellom 12 og 15 år og i august i fjor overtok de stedet.
 
Herrgården ligger på Vargön, rett i nærheten av Trollhättan. Her finnes en park på 75 mål, stor bygningsmasse, 60 000 kvadratmeter med gress, kokker, servitører og gartnere.
 
Skiftordning
Livet til de to fungerte nærmest som en skiftordning da Andrè jobbet sene vakter på restaurant og Anita tidlige som hotellsjef.
 
Underveis fant de ut at noe måtte gjøres.
 
- Mens jeg ofte sto opp fem om morgenen, kom Andrè oftest hjem klokken tre. Vi fikk sovet sammen i to timer, og resten av døgnet så vi lite til hverandre, sier Anita Blomberg-Nygård til Moss Avis.
 
Lette overalt
- Skulle vi jobbe så mye som vi allerede gjorde, kunne vi like gjerne gjøre det sammen. Vi hadde også en sønn som sjeldent så foreldrene sine sammen, så vi bestemte oss for å begynne å lete, sier hun.
 
Og de lette overalt. Fra Lofoten til Toscana.
 
Passet perfekt
Etter å ha besøkt nydelige små gjestehus i Italia, vertshus rundt om i Norge og digre hoteller i Canada, falt paret for herregården i Sverige.
 
- Den passet perfekt i alle våre kriterier. Det var mellom 40 og 80 rom, det var en eksisterende kundemasse, prisen var overkommelig og vi så potensiale i gangene, rommene og restauranten, sier Andrè Blomberg-Nygård.
 
Solgte alt
- Da vi fikk tilslag på budet var jeg både fantastisk glad og forferdelig redd. Vi solgte hus, biler, restaurant og leilighet. Det er tøft å selge alt man eier og har, og gå fra det kjente til det ukjente, sier Anita Blomberg-Nygård.
 
Etter ett år har hun ikke angret et sekund.
 
- Vi jobber like mye som før, og kanskje mer, men gjestene på gården gir så mye, og er så takknemmlige. Jeg er veldig glad for at vi satset til slutt, sier hun.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen