Kjøpte en drøm

For ett år siden solgte Anita og Andrè Blomberg-Nygård alt de eide for å oppfylle en drøm. Den heter Ronnums Herrgård.
Redaksjonen
19 August 2008 - 14:00

Drømmen hadde de båret på mellom 12 og 15 år og i august i fjor overtok de stedet.
 
Herrgården ligger på Vargön, rett i nærheten av Trollhättan. Her finnes en park på 75 mål, stor bygningsmasse, 60 000 kvadratmeter med gress, kokker, servitører og gartnere.
 
Skiftordning
Livet til de to fungerte nærmest som en skiftordning da Andrè jobbet sene vakter på restaurant og Anita tidlige som hotellsjef.
 
Underveis fant de ut at noe måtte gjøres.
 
- Mens jeg ofte sto opp fem om morgenen, kom Andrè oftest hjem klokken tre. Vi fikk sovet sammen i to timer, og resten av døgnet så vi lite til hverandre, sier Anita Blomberg-Nygård til Moss Avis.
 
Lette overalt
- Skulle vi jobbe så mye som vi allerede gjorde, kunne vi like gjerne gjøre det sammen. Vi hadde også en sønn som sjeldent så foreldrene sine sammen, så vi bestemte oss for å begynne å lete, sier hun.
 
Og de lette overalt. Fra Lofoten til Toscana.
 
Passet perfekt
Etter å ha besøkt nydelige små gjestehus i Italia, vertshus rundt om i Norge og digre hoteller i Canada, falt paret for herregården i Sverige.
 
- Den passet perfekt i alle våre kriterier. Det var mellom 40 og 80 rom, det var en eksisterende kundemasse, prisen var overkommelig og vi så potensiale i gangene, rommene og restauranten, sier Andrè Blomberg-Nygård.
 
Solgte alt
- Da vi fikk tilslag på budet var jeg både fantastisk glad og forferdelig redd. Vi solgte hus, biler, restaurant og leilighet. Det er tøft å selge alt man eier og har, og gå fra det kjente til det ukjente, sier Anita Blomberg-Nygård.
 
Etter ett år har hun ikke angret et sekund.
 
- Vi jobber like mye som før, og kanskje mer, men gjestene på gården gir så mye, og er så takknemmlige. Jeg er veldig glad for at vi satset til slutt, sier hun.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her