Kjøpte GI-navnet for en million kroner

Kulinarisk Institutt AS har kjøpt navnet, logoen og merkevaren Gastronomisk Institutt fra konkursboet for en million kroner.
Redaksjonen
23 Juni 2008 - 15:00

Pakken inneholder varelageret, driftstilbehøret og retten til selve firmanavnet Gastronomisk Institutt.
 
Ifølge Aftenbladet er verdien på Gastronomisk Instituttets merkevarenavn på en million kroner.
 
Kan endre navn
- Jeg kan bekrefte at Kulinarisk Institutt har kjøpt merkevarenavnet til Gastronomisk Institutt, sier administrerende direktør Hallvard Ween.
 
- Men jeg ønsker ikke å kommentere beløpet, sier Ween.
 
Det betyr at Kulinarisk Institutt, som ble opprettet 4. juni, dagen etter at GI begjærte seg konkurs, kan komme til å skifte navn - til GI.
 
- Styret i Kulinarisk Institutt må først ta stilling til en eventell navneendring, sier Ween.
 
Prestisje
Styret i Kulinarisk Institutt besluttet å kjøpe tilbake navnet for å ivareta merkevaren.
 
- Det ligger mye prestisje i merkevarenavnet Gastronomisk Institutt. Merkevaren kan ikke havne på viddene og hos andre aktører, sier Hallvard Ween.
 
Ny eierstruktur
Rogaland fylkeskommune og Ipark går sammen om å bygge et nytt selskap for matutvikling på ruinene av Gastronomisk Institutt. Men disse skal ikke sitte med det dominerende eierskapet videre.
 
Ween har flere ideer om hvordan eierstrukturen til Kulinarisk Institutt skal arte seg. Han varsler endringer.
 
- Det er fortsatt viktig å ta vare på nøytraliteten til Kulinarisk Institutt. Men det er ingenting som tilsier at vi ikke kan ha en eierstruktur som består av et stort antall eiere, sier han.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her