KJS sliter med gjeld

KJS Servering har en gjeld på rundt 60 millioner kroner. Nylig ble to av konsernets utesteder slått konkurs.
Redaksjonen
28 April 2008 - 11:00

Etter tyve år i bransjen har Knutsen, Jørgensen & Skjelbred Servering (KJS Servering) slitt med stadig dårligere økonomi de siste årene. Nå står selskapet i fare for å bli kastet ut av Zachariasbryggen i Bergen, skriver Bergens Tidende.
 
Siden regnskapet fra 2004 ble gjennomgått har revisor hvert år påpekt at det er «vesentlig usikkerhet om fortsatt drift».
 
Negativ egenkapital
I 2006 hadde konsernet en negativ egenkapital på 50 millioner kroner. Den samlede gjelden var på 66 millioner kroner.
 
- Vi har gjort mer rett enn vi har gjort feil. Vi oppfatter oss ikke som en død hest, sier administrerende direktør Kåre Bottolfsen.
 
Han mener situasjonen ikke er dramatisk.
 
Bottolfsen forteller at KJS Servering fikk et tilnærmet nullresultat i fjor.
 
Konkurs
Men tidligere denne måneden ble KJS-utestedene Mood og Strædet pub slått konkurs. Eierne ønsket ikke lenger å subsidiere tapsprosjektet Mood.
 
De tre hovedaksjonærene - Steinar Knutsen, Per Jørgensen og Terje Johan Skjelbred - har de siste årene gitt flere millioner kroner i aksjonærlån til selskapet.
 
- Vi er komfortable fordi selskapet er godt nok fundert til å ha videre drift, sier Bottolfsen.
 
Dersom KJS nå kastes ut av Zachariasbryggen, vil selskapet etter all sannsynlighet gå konkurs. De seks restaurantene er Frisk Bris, Zachen Pianobar, Klar Bar, Skibet Mex-Tex, Havariet Bar og Flåten Uteservering.
 
Mislighold
Konsernet hadde en ometning på 98 millioner kroner i fjor. Av dette stammet 60 millioner kroner fra de seks restaurantene på Zachariasbryggen.
 
KJS skal i forrige uke ha mottatt en begjæring om å flytte restaurantene ut fra Zachariasbryggen. Det er mellom 150 og 200 mennesker som jobber på disse restaurantene.
 
Det var forretningsmannen Knut-Jørgen Hauge, eier av restauranthuset ved Torgutstikkeren, som sendte oppsigelsen, skriver BT.
 
Etter det BT forstår mener Hauge at KJS har misligholdt leiekontrakten. Hauge skal blant annet være misfornøyd med brannberedskapen og manglende vedlikehold.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her