Klar for skreimesterfinale

For tredje år på rad utfordrer Eksportutvalget for fisk (EFF) et utvalg av landets fremste kokker til å kreere den mest spennende og originale Skreiretten Norge noensinne har sett. Lørdag skal sju finalister kjempe om å bli årets Skreimester.

19 kokker fra Oslo, Larvik, Stavanger, Bergen, Trondheim, Ålesund og Svolvær har kjempet om en finaleplass og nå er det altså sju kokker igjen - deriblant den eneste jenta som har deltatt i uttagningen. Det er journalister fra aviser i de aktuelle byene som har smakt og skrevet om skreiretten kokken har laget. De har vurdert rettene etter smak, kreativitet, visuelt inntrykk og gitt ekstra score for kreativ og god utnyttelse av skreiens ulike deler. Bymesteren - den kokken som oppnådde de beste anmeldelsene - er nå invitert til en uformell finale under VM i Skreifiske i Svolvær lørdag 27. mars.

De sju finalistene er Britt J. Djupevåg Torvik fra "Lucullus" i Bergen, Klas Lindberg fra "Oro Restaurant & Bar" i Oslo, Øyvind Vesterheim fra "Solvold på Brygga" i Larvik, Bjørn-Eilif Ellefsen fra "Jans Mat & Vinhus" i Stavanger, Kjell Inge Klauset fra "Hummer & Kanari" i Ålesund, Einar G. Pedersen fra "Restaurant Credo" i Trondheim og Ruben Einarsen fra "Den blå fisk" i Henningsvær.

- Den første finalisten går i gang klokken 11.30 førstkommende lørdag og 20 minutter senere starter deltaker nummer to. Hvem som blir årets Skreimester utropes kl. 14.15 i VM kafeen i Svolvær, forteller prosjektleder Helga Marie Johnsen i Eksportutvalget for fisk. Og premien? Skreimesteren vinner en kulinarisk reise til Frankrike, nærmere bestemt til Lyon under Bocuse d''Or 2005.

Kilde: Eksportutvalget for fisk

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen