Klar for skreimesterfinale

For tredje år på rad utfordrer Eksportutvalget for fisk (EFF) et utvalg av landets fremste kokker til å kreere den mest spennende og originale Skreiretten Norge noensinne har sett. Lørdag skal sju finalister kjempe om å bli årets Skreimester.
Redaksjonen
24 Mars 2004 - 01:00

19 kokker fra Oslo, Larvik, Stavanger, Bergen, Trondheim, Ålesund og Svolvær har kjempet om en finaleplass og nå er det altså sju kokker igjen - deriblant den eneste jenta som har deltatt i uttagningen. Det er journalister fra aviser i de aktuelle byene som har smakt og skrevet om skreiretten kokken har laget. De har vurdert rettene etter smak, kreativitet, visuelt inntrykk og gitt ekstra score for kreativ og god utnyttelse av skreiens ulike deler. Bymesteren - den kokken som oppnådde de beste anmeldelsene - er nå invitert til en uformell finale under VM i Skreifiske i Svolvær lørdag 27. mars.

De sju finalistene er Britt J. Djupevåg Torvik fra "Lucullus" i Bergen, Klas Lindberg fra "Oro Restaurant & Bar" i Oslo, Øyvind Vesterheim fra "Solvold på Brygga" i Larvik, Bjørn-Eilif Ellefsen fra "Jans Mat & Vinhus" i Stavanger, Kjell Inge Klauset fra "Hummer & Kanari" i Ålesund, Einar G. Pedersen fra "Restaurant Credo" i Trondheim og Ruben Einarsen fra "Den blå fisk" i Henningsvær.

- Den første finalisten går i gang klokken 11.30 førstkommende lørdag og 20 minutter senere starter deltaker nummer to. Hvem som blir årets Skreimester utropes kl. 14.15 i VM kafeen i Svolvær, forteller prosjektleder Helga Marie Johnsen i Eksportutvalget for fisk. Og premien? Skreimesteren vinner en kulinarisk reise til Frankrike, nærmere bestemt til Lyon under Bocuse d''Or 2005.

Kilde: Eksportutvalget for fisk

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her