Klar med ny Bagatelle

Slik blir Christen Sveaas' nye restaurant.

En ny dør, tre svensker og en lunchbar og blant attraksjonene på nye Bagatelle i Oslo. 18. januar gjenåpnes en av Norges mest berømte restauranter etter at kjøkkensjef Eyvind Hellstrøm i desember i fjor forlot restauranten etter uenighet med eier Christen Sveaas.

- Vi har brukt nesten hele 2010 på å finne de riktige folkene. Eyvind er slik en kraftfull mann, og uten tvil den beste kokken i Skandinavia. Det var nødvendig å få inn et helt nytt team etter ham, fastslår Sveaas overfor Dagens Næringsliv.

Fra nyttår blir Bagatelle delt i to. En dagåpen lunch- og vinbar, kalt «Lille B», får 35 plasser, mens restauranten har 60 stoler.

Maten på Bagatelle skal være franskinspirert med førsteklasses skandinaviske råvarer.
Lille B blir ifølge Sveaas enklere og kanskje litt italiensk-inspirert, med hyggeligere vinpriser. Prisene i hovedrestauranten senkes også noe, men billig blir ikke et opphold på Bagatelle.

Daglig leder Per Blomqvist ble ansatt i september, og for tre uker siden kom Daniel Höglander. Blomqvist kom fra restauranten Swedish Taste i Gøteborg, mens Höglander har jobbet ved en rekke restauranter i Sverige og drev restauranten Esperanto i Stockholm. I likhet med Swedish Taste hadde den én Michelin-stjerne. Höglander har i tillegg vært på det svenske kokkelanslaget, vunnet en rekke utmerkelser samt toppet listene i både World Cup og kokke-OL.

Sveaas har brukt 13 millioner kroner på oppussing og ombygging. Året med stengte dører har i tillegg kostet ham tre millioner, skriver Dagens Næringsliv.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen