Klare for OL

Kokkelandslaget disponerer sin egen restaurant i tyske Erfurt der laget nå gjør sine siste forberedelser før kokke-OL.
Redaksjonen
16 Oktober 2008 - 13:00

Landslaget består av elleve kokker og konditorer. Teamleder er Sven Erik Renaa, mens kaptein er Gunnar Hvarnes.
 
Det norske laget er regjerende verdensmestere fra Luxemburg i 2006 og regnes blant favorittene til OL-gullet.
 
Det siste halvåret har det vært treningssamlinger annenhver helg, der oppgavene under OL har blitt terpet på.
 
Konkurranseinstinkt
- Alle utøverne på laget er kvalitetsbevisste, innovative og lagspillere. De utfyller hverandre og har samme konkurranseinstinkt som andre idrettsutøvere, sier Renaa.
 
Kokke-OL er en meget prestisjefylt matkonkurranse, og lagene får to hovedoppgaver.
 
De skal lage en treretters meny med varm mat som skal serveres til 110 gjester. Her er det kun fem av kokkene som får arbeide på kjøkkenet, og maten skal være klar til servering i løpet av fem timer.
 
Nøye planlegging
- Til denne delen av konkurransen trenger man ikke bare være en god kokk, men nøye planlegging av oppgaven er helt nødvendige for å levere til gull, sier Renaa.
 
Kaldmaten presenteres som en ustilling på et bord, med tilhørende dekorasjoner.
 
Tidkrevende
- Kaldmaten er uten tvil den mest tidkrevende oppgaven. Alt skal være pinlig nøyaktig og krever skikkelig konsentrasjon, sier Renaa.
OL starter 20. oktober med kaldmat, 22. oktober er det varmmat for det norske laget, og premieutdelingen er dagen etter.
 
Laget reiste til Tyskland på mandag.
 
De siste dagene før OL skal nordmennene gjøre de siste forberedelser i restaurant Rathaus i Erfurt som stilles til disposisjon for det norske laget.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her