Klart for Arena Nord

Det er snart klart for reiselivsmessen Arena Nord i Bodø.
Redaksjonen
01 August 2008 - 14:44

Messen, som er en stormønstring for aktører i nord, arrangeres fra 16. til 18. september.
 
Foredrag
Og det er litt av hvert å oppleve i løpet av de tre dagene. Blant annet skal Harald Osa holde foredrag om norsk matkultur og norske råvarer.
 
Flere kommunale politikere skal holde foredrag om reiselivsnæringen i regionen, og hva som skal til for å forbedre den.
 
Temaer som hvordan skaffe riktig arbeidskraft, lokale råvarer og mat og vin i fellesskap blir også belyst. Det er Frihtjof Nicolaysen fra Arcus som skal holde det sistnevnte foredraget.
 
I tillegg skal nordnorsk storhusholdningsmesse arrangeres. Denne messen blir holdt i Bodø Spektrum.
 
Totalt vil det være nærmere 100 utstillere som ønsker representanter for storhusholdninger velkommen med smaksprøver av varer og tjenester.
 
Mattorg
Dessuten blir det Arktisk Mattorg
 
Her kan de besøkende møte nordnorske småskalaprodusenter. Her kan man smake, handle eller bare slå av en prat med produsentene.
 
Arktisk kokk
For kokkene er det konkurransen Arktisk kokk som gjelder. Den arrangeres onsdag 17. september fra klokken 09.00 - 13.00.
 
Målet er å finne ut hvem som er Nord-Norges dyktigste kokk. Seks kokker skal konkurrere om tittelen. Hovedråvarer er hvalkjøtt, klippfisk og bær fra Nord-Norge.
 
Premien er en matfaglig reise til en verdi av 15 000 kroner. Påmeldingsfristen er 10. juli.
 
Verdiskapingspris
Verdiskapingsprisen skal også deles ut. Hva er Nord-Norges mest nyskapende matprodukt? Blir det bær, kjøtt, sjømat eller ost som vinner i år?
 
Det blir også Kokk- og servitørkonkurranser for lærlinger.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her