Finalistene i årets Norgesmesterskap i Kokkekunst er klare. Blant 12 kandidater fra absolutt hele landet finner vi to jenter fra Lofoten og Harstad og fjorårets Norgesmester Geir Skeie fra Fitjar i Hordaland.
Norgesmester og vinner av kongepokalen kåres fredag 27. august under Den Norske Matfestivalen i Ålesund.
Her er årets 12 kandidater:
w
Bjørn Cameron Alexander
, kjøkkensjef ved "Flavours," Oslo. Oppvokst i Drøbak
w
Børge Brekke
, kokk ved "Neptun Restauranter," Bergen. Oppvokst i Os
w
Jørn Andrè Dahl
, kjøkkensjef ved "De Fem Stuer," HPH Rica, Oslo. Bosatt på Leirsund (Akershus). Oppvokst i Oslo.
w
Gunnar Hvarnes
, soussjef ved "Restaurant Annen Etage," Oslo. Oppvokst i Larvik
w
Kari Innerå
, kokk ved "En smak av Oliven," Harstad. Oppvokst på Ibestad (Troms)
w
Siv Hilde Lillehaug
, kokk ved "Nordland Fiskerifagskole," Gravdal (Lofoten). Oppvokst i Vågan og bosatt i Henningsvær (Lofoten).
w
Kenneth Løken
, soussjef ved Klækken Hotell, Hønefoss. Oppvokst i Herøy (Møre & Romsdal)
w
Øystein Vallestad Næss
, soussjef ved Quality Hotell Edvard Grieg, Bergen. Oppvokst i Bergen
w
Geir Skeie
, kokk ved "Mathuset Solvold," Sandefjord. Oppvokst i Fitjar (Hordaland)
w
Morten Overgård Svendsen
, kjøkkensjef ved "Bryggen Gastronomi," Trondheim. Oppvokst i Steinkjer
w
Thomas S. Tangen
, kokk ved "Restaurant Victor," Oslo. Oppvokst i Lørenskog (Akershus)
w
Kim Valstad
, Hotel Bristol, Oslo. Oppvokst i Tønsberg. Bosatt i Stavanger
De 12 edsvorne kvinner og menn er utvalgt blant hele 41 kandidater. Finalistene skal konkurrere i to heat á seks personer, som går henholdsvis torsdag 26. og fredag 27. august. I løpet av konkurransen skal de - på bestemte tidspunkter - presentere forrett, hovedrett og dessert til 12 personer.
Dommerne bedømmer deretter resultatet på bakgrunn av kriteriene anretning/presentasjon, korrekt yrkesmessig håndverk, hygiene/orden og - ikke minst smak.
- Smak teller absolutt mest, bekrefter prosjektleder Bjørn Darup i NM i Kokkekunst.
Dommerpanelet består av profilerte nordiske kokker:
·
Harald Osa
, Holmenkollen Restaurant, Oslo og Oro Bar & Restaurant, Oslo
·
Lasse Lundqvist
, Finland
·
Gissur Gudmundsson Island
, president i den nordiske kokkelauget NCA
·
Johan Slettvåg Hoel
, Rauma videregående skole
·
Odd Ivar Solvold
- tredobbelt norgesmester i kokkekunst, Mathuset Solvold, Sandefjord
Les mer om Matfestivalen
her
.