Klart for matfest i Ålesund

...mens TV 2-Eli Kari frister med cocktails.

Fra 25. august fylles Ålesunds gater igjen av deilig matduft. I løpet av fire dager ventes det at mellom 65.000 og 70.000 mennesker kommer innom for en smakebit av festivalen.

- Det blir en stor folkefest, men også et arrangement det er verdt å få med seg for de som jobber med mat, sier daglig leder Erling Østrem i en pressemelding.

Årets festival er den 26. i rekken, og i år har man tatt tilbake litt av den opprinnelige tanken om at dette også skal være bransjens møtested.

- Men vi ser er at stadig flere vanlige folk er opptatt av kokkekunst, ikke minst på grunn av alle matprogrammene på fjernsyn, sier Østrem.

Og vanlige folk skal også få sjansen til å konkurrere. Nytt av året er nemlig kåringen av årets hobbykokk, en av flere norgesmestertitler som skal deles ut. Som alltid blir det også NM i sjømat, NM i kjøttfag og NM i klippfisk.

- En annen ny konkurranse er den mellom kokkelærlinger.  De skal kvalifisere seg til Norgescup 2011 i Stavanger, sier Østrem.

Eli Kari Gjengedal fra TV 2 kommer forhåpentlig med sola til Ålesund. Helt sikkert er det at værmelderen har med seg shakeren i bagasjen. Hun er nemlig en dyktig bartender, og skal holde kurs for bartenderne i byen. Her skal de lære å lage kreative cocktailer av gode råvarer. Gjengedal har jobbet i mange år som bartender og hovmester. Hun har også deltatt i NM i cocktails.

Det blir også duft av hjemmebakst i Ålesund. For fem år siden var Morten Schakenda en av landets beste kokker. Da bestemte han seg for å åpne eget bakeri i Lom. Det har blitt en stor suksess, og på festivalen skal han fortelle hvorfor han plutselig bestemte seg for å legge kokkeknivene på hylla og bli baker i dalene. Han har også med mye deig og vil lære bort noen triks til publikum. Og selvsagt vil det vanke smaksprøver fra bakeriet i Lom.

Nesten alt på programmet vil foregå i sentrum av jugendbyen. Her blir det både bondens marked, konkurranser, kurs og mye god mat. Ved St. Olavs plass blir det satt opp et stort telt, der restaurantene serverer retter til hyggelige priser. Det vil også bli et eget telt med mat og underholdning på kveldstid.

Mer informasjon om festivalen og programmet finner du på Matfestivalens hjemmesider .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen