Klart for NM i konditorkunst

Norgesmesterskapet i konditorkunst skal i år arrangeres i Ålesund.
Redaksjonen
12 April 2007 - 18:48

Arrangementet skal holdes under matfestivalen i Ålesund 31. august og 1. september. Vinneren får ære - og 15.000 kroner.
 
Alle som vil delta må sende inn et forslag til meny, oppskrifter og en kort beskrivelse på hvordan de har planer om å følge temaet.
 
Kriterier
De innsendte forslagene vil deretter bli vurdert av dommere etter følgende kriterier:
1) Sammensetning av smak og harmoni.
2) Originalitet.
3) Vanskelighetsgrad.
4) Gjennomføring av tema.

Dommerne tar deretter ut seks kandidater som skal konkurrere om NM-tittelen. Kandidatene må ha fagbrev som konditor og påmeldingsfristen er 15. mai.

Oppgavene
Dette blir arbeidsoppgavene under NM.

1. HOVEDKAKE
Det skal lages en kake til 30-40 personer og en is som skal serveres sammen med kaken på en desserttallerken.

Kandidatene skal selv velge utforming, høyde, innhold og oppsats. Det skal lages en testkake til smaksbedømmelse. Denne skal lages og serveres på desserttallerken sammen med isen.

2. SJOKOLADEKONFEKT
Fremstilling av sjokoladekonfekt. Kandidatene skal lage to forskjellige og 10 stykker av hver etter kandidatens valg.

Fire konfekter skal presenteres i en valgfri eske som skal være laget i et spiselig materiale, som for eksempel sjokolade, sukker, marsipan eller liknende. Denne skal også lages under konkurransen.
 
3. SMÅKAKER/PETIT FOURS
Det skal lages tre forskjellige småkaker/petit fours etter kandidatens eget valg. Ti stykker av hver.    

4. SHOW PIECE
Det skal lages og medbringes en utstillingsfigur ut fra et tema. Denne blir tatt med i bedømming av utstillingen. Lages i sjokolade, sukker eller pastillage.
 
P.S Bildene er desserter laget av kokkelandslagets konditor Sverre Sætre.

Les mer her.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her