Klippfisk trenger ikke tomat for å smake godt

Klippfisk trenger ikke tomat for å smake godt

Klippfisk er langt mer enn bacalao. Denne oppskriften må du rett og slett prøve.

Før vi fant olje var fisk den viktigste eksportartikkelen her til lands, og den dag i dag er Norge berømt for sin fisk, ikke minst tørrfisk og klippfisk.
Dette er råvarer vi bruker altfor lite. Spesielt om sommeren hvor torsken kan være lit bløt i fisken, er dette gode alternativer.
 
 
 
 
Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Ristet klippfisk med byggryn

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

1 ss

Fremgangsmåte

Vann ut klippfisken i ca. 2 ½ døgn eller bruk ferdig utvannet klippfisk.
 
Ta den opp, tørk den godt og skjær den i porsjonsstykker.
 
Kok byggrynene i så mye vann at de er godt dekket. Det er ikke nødvendig å bløte dem på forhånd, de er kokt i løpet av ca. 45 min. Eventuelt kan de bløtlegges natten over og kokes i bløtevannet i ca. 30 min. Sil av overflødig kokevann.
 
Smak til med salt og pepper og rør inn smør og revet parmesanost.
 
Vend fiskestykkene i en blanding av mel og pepper og stek dem i olje til de er pent brune og gjennomstekte, ca. 5 min på hver side.
 
Server fisken med den varme byggrynssalaten.

Sendt inn av

Foto: Synnøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Vinmesse 11. mars i Oslo

Årets begivenhet: Flere hundre av de beste vinene fra mer enn 50 vinhus

Bli med på en fabelaktig vinmesse med en bredde du sjelden ser maken til. Smak flere hundre viner fra noen av verdens beste produsenter. Ta med en venn, kollega eller en du er glad i og bli med på årets store begivenhet for den vinintresserte. Les hele saken

Til toppen