Knallbillige bobler

Denne spanske musserende er utmerket å dra i gang festen med. Og så er den moteriktig knusktørr.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Grans Moments Cava Brut Nature (49632) er som god spansk musserende (cava) skal være (men som ikke alle er), med moden eplefrukt, forfriskende og med behagelige bobler samtidig som den er knusktørr.

Tåler mye smak
Den perfekte starten på festen, enten alene, med fingermat , eller hvorfor ikke i en drinkklassiker som champagnecocktail ? Men den klarer langt mer enn det, for den tåler et stort antall sjømatretter med til dels mye smak.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Lengre lagring
Som all cava er den laget av druene macabeo , xarel.lo og parellada . Fremstillingsmetoden er den såkalte tradisjonelle som tidligere ble kalt champagnemetoden , et uttrykk som ikke er lov å bruke lenger. Mens minimum lagringstid er ni måneder for cava, er denne lagret minst to år på bunnfallet etter den andre gjæringen som altså foregår i flasken. Det forklarer den ekstra kompleksiteten denne cavaen byr på.

Spesialbehandling
Cavaen er et samarbeidsprosjekt mellom en eksportorientert vindistributør, Roger Cofoma, og kooperativet Covides som disponerer ikke mindre enn 3000 hektar av Pénedes' totale areal på 26.000 hektar, fordelt på 50 kommuner. Derfor har de rik tilgang på druer fra Sentral-Pénedes som er sentrum for cavaproduksjonen. Og vår cava har helt tydelig fått spesialbehandling sammenlignet med Covides' øvrige cavaportefølje.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 

Grans Moments Brut Nature

Produsent:
Covides, Cofama Wines Export
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Catalonia
Pris:
134,00 kr
Varenummer:
4963201
85 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen