Knallkjøp fra Portugal

To gledelige gjensyn som fortsatt holder samme lave pris som for noen år siden.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aliança Bairrada Reserva 2005 (46276) er befriende "umoderne", men samtidig veldig klassisk og "ekte". Den gir assosiasjoner til Portugal før ståltankene og barriquene inntok landets vinkjellere.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Robust på matbordet
Den gang denne vinen alltid representerte et trygt holdepunkt i et hav av mye middelmådig vin. Selv om den i de senere år har fått stor konkurranse fra andre rimelige portugisere, så er den alltid ekstra hyggelig å komme tilbake til.

For den er et veldig riktig uttrykk for den ofte litt tøffe bagadruen ved at den får frem dens krydrete og litt rustikke karakter som sammen med flott syre og fine tanniner sørger for et robust innslag på matbordet . Topp til saftig kjøtt i nær slags alle tilberedninger.

Ikke ødelagt noe
Aliança Dão Garrafeira 2001 (3524) som naturlig nok er langt mer moden, samtidig som den er mykere som de fleste Dão-viner er sammenlignet med Bairrada. Den har imidlertid veldig god stofflighet og flott syre samt fine slanke tanniner hvilket borger for at den vil klarer ytterligere fire-fem år i kjelleren.

Produsent er tradisjonsrike Caves Aliança som har tatt grep i den senere tid og investert i nødvendig ny teknologi samtidig som de har fått hjelp av den til tider utskjelte ønologkonsulenten Michel Rolland. Rolland kan beskyldes for mye, men ikke for å ha ødelagt Caves Alianças klassiske uttrykk. Røverkjøpet fra januarslippet, Quinta da Garrida 2005 , er et kanskje det beste beviset på innflytelsen fra franskmannen.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen. Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Aliança Bairrada Reserva 2009

Produsent:
Caves Aliança
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
Bairrada
Pris:
105,00 kr
Varenummer:
4627601
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Aliança Dão Garrafeira 2001

Produsent:
Caves Alianca
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
Dão
Pris:
119,90 kr
Varenummer:
352401
87 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen