Knallkjøp til skalldyrene

Denne portugisiske hvitvinen gjør en kjempeinnsats sammen med sommerfavoritt nummer én, enten det betyr reker, østers, blåskjell eller krabbe.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Clemen Reserva Vinho Verde 2009 (58245) er en perfekt partner til sommerlige matgleder som reker og blåskjell samtidig som den er en deilig forfriskning.

Den er en såkalt grønn vin (vinho verde) fra det nordlige Portugal. Men i motsetning til de som fortjener betegnelsen grønn, i betydningen syrlig, best, er dette en vin som byr på deilig kjøttfull fruktighet, i tillegg til god fylde og friskhet samt et fint mineralpreg.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Ideelle forhold
Det skyldes at den har Vinho Verdes beste drue, alvarinho , som hovedingrediens, samtidig som den kommer fra den mest interessante delen av området, nemlig Melgaço .

Her finner alvarinho de optimale klimatiske forholdene med mindre nedbør enn lenger vest i Vinho Verde. Dessuten er det granittholdige jordsmonnet ideelt for å gi vinen den mineralkarakteren den kler så godt.

Produsent er Clementina Araujo, derav navnet. Hun overtok Quinta das Touquinheiras etter faren i 2001. Hun kom mer eller mindre til dekket bord for faren hadde klart å gi vingårdens toppvin, Toucas Alvarinho 2013 (10214) et veldig godt navn siden lanseringen i 1995.

Bør dekanteres
Mens Clemen, som er Clementinas verk, også har litt trajadura innabords, er Touquinheiras en ren alvarinho-vin. Litt mer av alt, ikke minst lagringspotensial, for vellagret alvarinho på dette nivået er absolutt verd å teste ut. Vinen utvikler mye av de samme aromaer vi kjenner fra chablis. Når den nytes i så ung alder, bør den absolutt dekanteres for å få frem mest mulig karakter.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Clemen Reserva Vinho Verde 2009

Produsent:
Quinta Das Touquinheiras
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
Vinho Verde
Pris:
123,00 kr
Varenummer:
5824501
84 Poeng
Les smaksnotatene »

Toucas Alvarinho 2013

Produsent:
José Luis Goncalves de Araújo
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
Minho
Pris:
149,90 kr
Varenummer:
1021401
86 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen