Knalluke i Stavanger

Oljemessen ONS sørger for at restauranter i Stavanger får en knalluke.
Redaksjonen
26 August 2008 - 11:00

Kjøkkensjefen på Hall Toll, Danièl Rougè Madsen, starter dagen halv ni om morgenen med 800 kamskjell, 750 kilo med grønnsaker og et halvt tonn kjøtt.
 
Dessuten har han sydd inn 600 meter med parmafett gjennom 200 meter indrefilet av okse for å tilføre mer smak i kjøttet.
 
800 000
Oljefirmaene legger beslag på bordene i Stavangers beste restauranter under ONS.
 
Hall Toll regner med å omsette for 800 000 kroner om dagen, og har to bordsetninger samt egne ONS-menyer for å klare pågangen fra oljefolket.
 
De forventer til sammen 1 000 gjester på de tre ONS-dagene.
 
- Vi har kanskje noen ledige bord i den første bordsetningen klokken halv seks. Men flesteparten er utsolgt, sier daglig leder Knut Espen Misje.
 
Lengre åpning
Hall Toll baserer seg på et bar og restaurantkonsept, og utnytter beliggenheten i Strandkaien der ONS-festivalen foregår.
 
- Vi har utvidet åpningstidene i baren til klokken tre for å gi deltakerne et sted de kan være, sier Misje.
 
Eksklusive
Bevaremegvel har plass til 250 gjester og alle bordene er utsolgt frem til fredag.
 
- Det er fullbooket denne uken. Det er hektisk og gøy når det står på, sier daglig leder Laila Hansen.
 
Teltservering
Den italienske restauranten Allegro har utvidet restauranten til selskapslokaler i andre etasje og i tillegg rigget opp et stort telt utenfor restauranten for å takle pågangen.
 
- Vi forventer 140 forretningsfolk per dag og disker opp en 6-retters ONS-meny, sier daglig leder Harriet Hagen-Bjelancic til aftenbladet.no.
 
Gode tider 
- Når ONS er i Stavanger, er det bra for byen og utelivsbransjen, sier daglig leder i Tango Bar & Kjøkken, Aslak Dalehaug.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe og pannekaker funker fortsatt
Dagens rett
Pannekaker og betasuppe

Suppe og pannekaker funker fortsatt

Pannekakeoppskriften er gjort litt sunnere, og suppeoppskriften er litt raskere. Ellers er det mye 60-tall over dagens middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her