Knalluke i Stavanger

Oljemessen ONS sørger for at restauranter i Stavanger får en knalluke.
Redaksjonen
26 August 2008 - 12:00

Kjøkkensjefen på Hall Toll, Danièl Rougè Madsen, starter dagen halv ni om morgenen med 800 kamskjell, 750 kilo med grønnsaker og et halvt tonn kjøtt.
 
Dessuten har han sydd inn 600 meter med parmafett gjennom 200 meter indrefilet av okse for å tilføre mer smak i kjøttet.
 
800 000
Oljefirmaene legger beslag på bordene i Stavangers beste restauranter under ONS.
 
Hall Toll regner med å omsette for 800 000 kroner om dagen, og har to bordsetninger samt egne ONS-menyer for å klare pågangen fra oljefolket.
 
De forventer til sammen 1 000 gjester på de tre ONS-dagene.
 
- Vi har kanskje noen ledige bord i den første bordsetningen klokken halv seks. Men flesteparten er utsolgt, sier daglig leder Knut Espen Misje.
 
Lengre åpning
Hall Toll baserer seg på et bar og restaurantkonsept, og utnytter beliggenheten i Strandkaien der ONS-festivalen foregår.
 
- Vi har utvidet åpningstidene i baren til klokken tre for å gi deltakerne et sted de kan være, sier Misje.
 
Eksklusive
Bevaremegvel har plass til 250 gjester og alle bordene er utsolgt frem til fredag.
 
- Det er fullbooket denne uken. Det er hektisk og gøy når det står på, sier daglig leder Laila Hansen.
 
Teltservering
Den italienske restauranten Allegro har utvidet restauranten til selskapslokaler i andre etasje og i tillegg rigget opp et stort telt utenfor restauranten for å takle pågangen.
 
- Vi forventer 140 forretningsfolk per dag og disker opp en 6-retters ONS-meny, sier daglig leder Harriet Hagen-Bjelancic til aftenbladet.no.
 
Gode tider 
- Når ONS er i Stavanger, er det bra for byen og utelivsbransjen, sier daglig leder i Tango Bar & Kjøkken, Aslak Dalehaug.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her