Knepen seier til Pontus

Vinkelner Pontus Dahlstrøm fra Bagatelle vant marginalt foran Dan Lystad i den norske uttakingen til Trophée Ruinart 2004, men må på grunn av sitt finske statsborgerskap bli hjemme når finalen går i Reims i juni neste år.
Aase E. Jacobsen
31 Oktober 2003 - 08:27

Til tross for at Pontus Dahlstrøm måtte gjennom en ekstra runde for å kvalifisere seg til den norske finalen i  Trophée Ruinart, klarte han å stikke av med seieren foran Dan Lystad, vinkelner på Le Canard, som representerte Norge i 2002.

Finalen omfatter praktiske øvelser som servering av champagne, dekantering av vin, blindsmaking av vin og brennevin, retting av feil i vinkart, vinsetting til meny og servering av sigar. Og her fikk altså erfarne Lystad sterk konkurranse av Dahlstrøm som dermed kan glede seg over sin første vinkelnerseier i Norge.

Men Dahlstrøm får ikke representere Norge i europamesterskapet i Reims 5.-6- juni neste år. Det blir det Lystad som gjør. Tredjemann i finalen var regjerende norgesmester Robert Lie som står på farten til å tilbringe ett år på The Square i London, en av byens beste restauranter.

I de innledende rundene som bestod av en teoretisk prøve samt muntlig blindsmaking av to viner deltok også Ørjan Lundmark, Statholdergaarden, Jens Blom, Bølgen & Moi Briskeby, Espen Holien, Ylajali, Trude Rinaldo, Café de France.

I juryen satt Remi Madsen, Den Norske Vinkelnerforening, Frithjof Nicolaysen, Arcus, Ole Martin Alfsen, Gastronomisk Institutt, Helge Storflor, Vinordia og Aase E. Jacobsen, Apéritif.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her