Knuste verdensrekorden

En flaske fra The Macallan er solgt for 2,7 millioner kroner.

Natt til tirsdag flasken med Cire Perdue solgt på auksjon hos Sotheby's i New York for utrolige 2,76 millioner kroner.

Flasken med Cire Perdue inneholdt en blanding av single maltwhiskyer fra 1942, 1945 og 1946. Den er den eldste fra det skotske Speyside-destilleriet The Macallan noensinne, opplyser Maxximun Norge i en pressemelding.

Det var ventet bud på rundt én million kroner, men prisen ble over det dobbelte etter en svært så het budrunde med 36 budgivere. Det var en foreløpig anonym kvinne som sikret seg de edle dråpene, forteller Romain Jourdan fra Maxxium, som importerer The Macallan til Norge.

Verdensrekordinnehaveren er tappet på en unik karaffel fra den legendariske franske krystallprodusenten Lalique. Jourdan mener dette også kan ha dratt opp prisen en del.

Navnet Cire Perdue kommer fra den historiske håndverksteknikken som er brukt til å lage karaffelen.

The Macallan og Lalique har siden april auksjonert bort ti smaksprøver på 10 centiliter hver i åtte byer rundt om i verden. Det har gitt totalt 720 000 kroner, som går til den ideelle organisasjonen charity:water. Den hjelper mennesker i utviklingsland med å få tilgang til rent drikkevann.

Den forrige priserekorden tilhørte whiskyen Dalmore Trinitas, som nylig ble solgt for 900 000 kroner.

Ifølge beskrivelsen fra importøren dufter whiskyen Cire Perdue torvrøyk, tørkede appelsinskall, muskovadosukker og sedertre, med innslag av kanel og kryddernellik.
Smaken omtales som krydret, med innslag av blodappelsiner, sirup, valnøtter, kakao, sjokolade og torvrøyk. Ettersmak er myk og krydret, med preg av torv og mørk sjokolade.

Alkoholinnholdet er 42,5 %.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen