Kokker i gourmet-kamp

De fem finalistene til årets Santa Rita Gourmet Cup er klare. Kokkene må selv komponere en tre-retters meny som skal matche tre forhåndsutvalgte viner.

Santa Rita Gourmet Cup er en internasjonal kokkekonkurranse som arrangeres for sjette gang i år. Konkurransens mål er å heve kunnskapsnivået om vin blant kokkene slik at restaurantgjestene får en
bedre totalopplevelse.

Kokker fra 3 000 norske restauranter ble tidligere i høst invitert til å delta i den store konkurransen, og nå er de fem finalistene klare.
- De har laget spennende menyer, nivået er høyere enn noensinne. Nå blir utfordringen å få mat og vin til å smelte sammen i en helhet, sier juryformann Harald Osa.

To av finalistene har tilhold i Stavanger. Både Arnt Skjerve og Egil Ohm har sitt daglige virke ved N.B. Sørensens Dampskibsexpedition.

Unik konkurranse
Egil Ohm deltok også i konkurransen i fjor.
- Mange kokker har ikke kunnskaper om vin, og denne konkurransen fører til at flere blir interessert i helheten mat og vin, sier Ohm. Han mener dette også er en mer utfordrende konkurranseform enn tradisjonelle mat-tevlinger, og vininteressen blant kokkene er økende.
- Aldri har så mange kokker ønsket å ta vinkelnerutdannelse, sier Egil Ohm.

Lange tradisjoner
Den norske vinneren får besøke chilenske vingårder og skal tilberede vinnermenyen på det berømte vinslottet Casa Real for chilenske journalister og ledelsen i Santa Rita.

Chilensk vin er svært populær både i Norge og verden for øvrig.
- Mange vet ikke at vinproduksjon har svært lang tradisjon i landet. De første vinstokkene ble plantet i landet på 1500-tallet, og den moderne vinproduksjonen i Chile startet for 150 år siden, sier daglig leder Arne Sommerfeldt i vinimportøren Amka Saga, som arrangerer konkurransen.

Chilenske vingårder er nå også blitt reisemål for mat- og vinglade fra hele verden. Santa Rita er i dag Chiles nest største vinprodusent og driver det mest moderne anlegget i landet.

Finalen i gourmetkonkurransen går av stabelen mandag 22. november på Holmenkollen Restaurant.

Finalistene:
w Arnt Skjerve , N.B. Sørensens Dampskibsexpedition, Stavanger
w Jim Ryun Vatland , Den Norske Ambassade, Stockholm
w Tina Jacobsen , Engø Gård, Tjøme
w Egil Ohm , N.B. Sørensens Dampskibsexpedition, Stavanger
w Jørgen Koldrup , Kreativ Catering, Oslo

Fjorårets vinner av Santa Rita Gourmet Cup ble Ulf Wadenstrøm , Restaurant Sjøhuset, Kristiansand.

Kilde: Newswire
Foto: Roger Kolbu

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen