Mens en mojito oftest lages med blank rom, er det brukt en brun rom med forholdsvis kort fatlagring - kun tre år - i denne oppskriften. Sødmen i romen forsterkes gjennom fatmodningen som bidrar med vanilje og lett oksidativt preg. Det gir dessuten drinken mer dybde. Limen og mynten løfter drinkens forfriskende karakter.
Rom & Tonic
Kombinasjonen av rom, mynte og lime slår aldri feil
Rom & Tonic drinkoppskrift
Fremgangsmåte
- Fyll et glass med isbiter.
- Hell over rom.
- Fyll opp med tonic water.
- Press i en limebåt og legg den oppi, evt bruk limeskiver for ekstra visuell effekt.
- Pynt med frisk mynte.
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter
Sendt inn av Plantation
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Japansk-peruansk fusion sprer seg
Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.
Les hele sakenJapansk-peruansk fusion sprer seg
Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.
Les hele saken