Mens en mojito oftest lages med blank rom, er det brukt en brun rom med forholdsvis kort fatlagring - kun tre år - i denne oppskriften. Sødmen i romen forsterkes gjennom fatmodningen som bidrar med vanilje og lett oksidativt preg. Det gir dessuten drinken mer dybde. Limen og mynten løfter drinkens forfriskende karakter.
Rom & Tonic
Kombinasjonen av rom, mynte og lime slår aldri feil
Rom & Tonic drinkoppskrift
Fremgangsmåte
- Fyll et glass med isbiter.
- Hell over rom.
- Fyll opp med tonic water.
- Press i en limebåt og legg den oppi, evt bruk limeskiver for ekstra visuell effekt.
- Pynt med frisk mynte.
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter
Sendt inn av Plantation
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Be inn på en fyldig elggryte
Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.
Les hele sakenSmakskraft behøver ikke bety høy alkohol
Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Lær alt om champagne av en proff
Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.
Les hele saken